Kari Veiteberg ny biskop i Oslo

På Kirkerådets møte i Oslo 13. september ble bymisjonsprest Kari Veiteberg tilsatt som ny biskop i Oslo bispedømme. Hun overtar etter Ole Chr. Kvarme som hadde sin avskjedsgudstjeneste i Oslo domkirke søndag 3. september.

Kirkerådet hadde valget mellom de tre kandidatene som hadde størst oppslutning i den rådgivende kirkelige avstemningen  tidligere i sommer:

Anne-May Grasaas, domprost i Oslo.
Sturla Johan Stålsett, professor ved Det teologiske menighetsfakultetet.
Kari Veiteberg, bymisjonsprest ved Bymisjonssenteret Tøyenkirken

Elleve av Kirkerådets femten medlemmer gikk inn for Kari Veiteberg som dermed er kalt til biskop i Oslo. Fire av rådets medlemmer ønsket domprost Grasaas som ny biskop.

- Vi gratulerer Kari Veiteberg som ny biskop i Oslo bispedømme, og vi gratulerer bispedømmet og Den norske kirke med en ny biskop. Hun har et bredt votum i ryggen og er sterkt ønsket som biskop. Dette er en historisk dag for Den norske kirke. Vi har for første gang like mange kvinner som menn blant biskopene, sier leder i Kirkerådet, Kristin Gunleiksrud Raaum.

Kari Veiteberg (56) er bymisjonsprest ved Bymisjonssenteret Tøyenkirken. Hun er utdannet ved Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo og ble ordinert til prest i 1992 i Nidarosdomen. I 2006 tok Veiteberg teologisk doktorgrad. Hun har arbeidet som kapellan i Nidaros, faglærer og stipendiat ved Universitetet i Oslo, vikarierende sokneprest i Sør-Hålogaland og studierektor ved Liturgisk senter i Trondheim.

- Mange i bispedømmet og i verda elles meiner og tenkjer ulikt. Vi skal øve oss på å vere trygge saman, snakke godt om og til kvarandre og å feire gudstenester saman, sier Kari Veiteberg.

Kari Veiteberg vigsles til tjenesten som biskop ved en gudstjeneste i Oslo domkirke 17. desember.

 

Kontaktperson:
Ingeborg Dybvig, kommunikasjonsdirektør i Kirkerådet
Epost: id933@kirken.no
Mobil: 47 48 16 06

 

Kort presentasjon av Kari Veiteberg 

Om Oslo bispedømme og liste over tidligere biskoper  

Fra avskjeden med biskop Ole Chr. Kvarme 3. september

 

Kirkerådet for Den norske kirke hadde møte i Oslo, 13.-15. september

Se saksliste og dokumenter til møtet her 

Les kirkerådslederens tale ved åpningen av møtet i Kirkerådet