Rådets korrekte navn er The European Council of Religious Leaders (ECRL) og består av religiøse ledere fra de historiske religionene i vår verdensdel, blant annet kristne, jøder, muslimer, buddhister, hinduer, sikher og de som bekjenner seg til zarathutrismen.
I september avholdt ECRL sitt årsmøte i Oslo, og biskop Kari i Borg ble enstemmig valgt til president i rådet. Hun er nytt medlem av rådet, og det var jobbet litt i kulissene på forhånd med tanke på presidentvervet.
– Det er en fantastisk tillit å bli møtt med, jeg er selvfølgelig svært takknemlig for utnevnelsen. Jeg hadde blitt spurt på forhånd, og vi rådsmedlemmene ble jo bedre kjent gjennom møtene før valget siste dagen. Jeg fikk også presentert ekstremismekommisjonens arbeid, og fikk altså tillit til å lede arbeidet framover, smiler Kari Mangrud Alvsvåg.
Fra en biskop til en annen
Forrige norske leder var Gunnar Stålsett, som var rådets første leder da ECRL ble opprettet i 2002. Som president vil den viktigste rollen til biskop Kari være å ha en sammenbindende rolle.
– Jeg skal først og fremst sørge for at vi møtes, og videre fasilitere en respektfull dialog. Der det er en maktubalanse, skal jeg forsøke å hjelpe alle med å komme til orde, slik at vi lytter til hverandres synspunkt. Vi ønsker også å være med å påvirke beslutninger i EU og Europarådet, og det er spennende å se hvor langt vi kommer med det. Vi jobber sammen for det gode, for det som binder oss sammen, fortsetter biskopen.
Om rådet
Rådet ble opprettet for at religiøse ledere skulle finne gode løsninger på de samme utfordringene de alle står i i sine land og religioner. Sammen ønsker de å jobbe for fred og sikkerhet i Europa, med utgangspunkt i spirituell, etisk og moralsk visdom.