–Kirken må ta seg selv litt mindre høytidelig!

Hamar bispedømme har mange spennende temaer i sin "Pod for Gud og hvermann". - Kanskje vil podcasten gjøre at folk flest ser at kirken også kan ha det moro og ikke bare være alvorstung, selv om vi snakker om og er opptatt av livets store spørsmål, sier redaksjonen bak podcasten.

Hør nyeste episode med Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum:


Hvorfor startet dere Pod for Gud og hvermann?

Vi så behovet for nytenkning i kirkens måte å kommunisere på. Vi ønsket å prøve noe nytt, noe «innovativt». Kanskje vil den gjøre at folk flest ser at kirken også kan ha det moro og ikke bare være alvorstung, selv om vi snakker om og er opptatt av livets store spørsmål. Kirken må ta seg selv litt mindre høytidelig! Vi ønsket også å tenke folkekirkelig; altså at vi ville ha gjester fra flere deler av samfunnet. På den måten vil vi vise at kirke er noe som opptar folk, og har meninger om. Så skal det ikke stikkes under en stol at det å lage podcast er en morsom del av jobben. Det er tøft gjort av ledelsen hos oss å gi oss frie tøyler.

Hva er det morsomste med å lage podcast?

Det er en kreativ prosess, både forberedelsene og gjennomføringen. Til vanlig jobber vi med veldig ulike oppgaver, så med podcasten er det fint å jobbe samen. Vi har det moro – det blir veldig mye latter! 

Hvilken episode har dere lært mest av?

Vi lærer noe hele tiden, alle gjestene våre bringer med seg spennende perspektiver på kirke, liv og samfunn. Sivert Angell ga et godt teologisk foredrag om «nåde» i episode 3. Dette bør flere ta seg tid til å høre på. Episoden vår med Trygve Slagsvold Vedum var også veldig interessant. Det er ikke hver dag en så profilert rikspolitiker framsnakker kirken slik han gjør under intervjuet. I tillegg er han nok den gjesten vi har hatt det mest moro med – vi lo like mye som ham! Vi har flere spennende gjester fremover, så det er bare å følge med.

Hvordan er det å være det første bispedømmet i landet med egen podcast?

Hamar bispedømme har alltid ligget i forkant – så hvorfor ikke også med podcast…?

Hvordan bygger dere opp en ny episode og velger tema, hva skal til av forarbeid?

Vi tenker langsiktig når det gjelder gjester og planlegger utfra hvem vi får til å stille. Tematikken i det vi snakker om utover intervjuene avhenger av det dagsaktuelle, men noen ganger blir det også litt tilfeldig. Plutselig kommer vi på noe der og da og lar opptaket gå.

Vi håper mange vil høre på. Det er lurt å abonnere og like via iTunes.
Podcasten har også egen Facebookside, følg oss gjerne der!

Psst! I mai kommer "Pod for Gud og hvermann" blant annet med en dokumentarserie om Nordens første kvinnelige biskop, Rosemarie Köhn.

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"