Hvordan har du det som prest?

Spente og nyutdannede, inspirerte og engasjerte og kanskje litt usikre – nye prester går fra teori til praksis når studielivet byttes ut med arbeidsliv. Hvordan har de det, de ferske prestene i Den norske kirke? Er prestejobben det de trodde den skulle være?

Bispemøtet inviterer alle nyansatte prester til samlinger både ett og to år etter at de har begynt i tjenesten. På Gardermoen var de aller ferskeste prestene samlet to dager i juni. Disse ble stilt de samme spørsmålene, hvorfor ble de prest, hvordan har de første erfaringene vært med yrket, og er prestejobben noe de vil anbefale andre å satse på?

De 15 prestene har jobbet fra noen måneder til inntil et år i tjeneste, noen som kapellan, andre som prostiprest. Noen har tidligere yrkeskarrierer, andre har gått rett på teologisk studium og siktet seg inn mot prestejobben allerede fra tenårene. Nå har de alle debutanterfaringer de gjerne deler.

Prestene på Gardermoen kommer fra hele landet, i tillegg til Island, Tyskland og Etiopia. De er spredt rundt om i menigheter i hele Norge, og kan nå med erfaring og troverdighet si – dette bør flere velge; bli prest i Den norske kirke!

Hvorfor ble du prest?

Hvordan er det å være prest?

Anbefaler du andre å bli prest?Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"