Diakon Gry

Nysgjerrigheten drev henne. Derfor satte ergoterapeuten Gry Netland-Ebbesen seg på skolebenken igjen. I dag er hun diakon.

En gang i framtida
Da hun var i 20-årene utdannet hun seg til ergoterapeut. Allerede i studietiden støtte hun på sin første diakon. Det pirret nysgjerrigheten såpass at hun ble med i diakoniutvalget i menigheten på studiestedet. Tanken slo henne om at hun kunne kombinere fagutdanning med formidling av kristentro og Jesus. En gang i framtida.

- Jeg var ikke i kirken mellom min egen dåp som barn og konfirmasjonen da jeg var 15. Men et par år senere ble jeg engasjert i lagsarbeid, og følte meg hjemme i kirken. Som ergoterapeut ved sykehuset i Molde, ble jeg enda bedre kjent med diakoner i menighetene der.

Hun kjenner det som et kall. Gry tenkte hun skulle gjøre en jobb i kirken hjemme, men så ikke for seg ny utdanning eller å flytte hjem. Men sånn gikk det: I 2008 ble hun vigslet til diakon, og tre år etter kom hun «hjem» til Brønnøy. I dag er hun diakon i to menigheter.

Gir og får
En diakon er en giver. Men også en som mottar.

-Jeg får så mye tilbake fra mennesker jeg møter. Diakoni handler ofte om å være der hvor ingen eller få andre er, og være til trøst og glede. Ulike mennesker blandes, de ser hverandres styrke og svakheter, og alle blir bedre av å bety noe for andre.

Noe av det kjekkeste Gry gjør i jobben, er å være sammen med «De makalause».

- Dette er en speidergruppe med unge og voksne psykisk utviklingshemmede. De har eget program, drar på leir sammen med andre speidere, og er veldig godt integrert. Humor, pågangsmot og gode ildsjeler gjør dette til flott integrering i praksis.

Kirken er nå den rette arbeidsplassen for Gry. Til tross for utfordringer, er det mer enn noe annet en spennende og givende jobb. En til tider ugunstig arbeidstid oppveies av stor fleksibilitet.

- Jeg kjenner at jeg er på riktig plass.

Hele Gry
Ergoterapeuten som ble diakon ble gledelig overrasket over hvor mye skjult tro det er blant folk. Selv de som ikke er aktive i kirken, deler gjerne både historier og opplevelser med diakonen.

- Den tilliten jeg får når andre deler livet sitt med meg, gjør noe med meg. Jeg kan se at selv små bidrag kan utgjøre en viktig forskjell for andre. Dette inspirerer meg til å fortsette og gjøre en god jobb. For sammen kan vi få til mye!

5 års masterstudium
Gjennomsnittslønn kr 443 052

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"