Beredskap når ulykker skjer

Fra media kjenner vi mange bilder av Den norske kirkes arbeid ved katastrofer og ulykker, bak dette arbeidet ligger det mange planer og viktig opplæring.

Det finnes flere typer beredskapsarbeid:

Prestene har en egen vaktordning slik at de kan gå med dødsbudskap. Det er politiets ansvar å varsle pårørende når noen dør brått og uventet, og det finnes en avtale om at prester i Den norske kirke skal bistå politiet.
Videre er det en beredskap for hendelser som kan skje i kirkens eget arbeid, for eksempel slik at det er gode rutiner for brannevakuering av kirkene.

Det arbeidet som kanskje er mest kjent gjennom media, er når det har skjedd ulykker eller katastrofer og kirkens ansatte er med i støttearbeidet for overlevende og pårørende. Det kan enten skje gjennom samarbeid med politiet eller med lokale kriseteam.

Omsorg og ritualer
Prester og diakoner har utdanning til og erfaring i å møte mennesker i vanskelige livssituasjoner. Deres oppgave er å være til støtte for de som ønsker det. I tillegg vil kirken kunne bidra med ritualer som lystenning, minnestunder, åpne kirker og lignende.

Tros- og livssynssamfunn
Der Den norske kirke har plass i det offentlige beredskapsarbeidet, har prest eller annen kirkelig ansatt ansvar for å bidra til at representant fra andre tros- og livssynssamfunn blir tilkalt/kontaktet ved behov.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"