Slutt på fødselsmeldinger

I mange år har kirken fått fødselsmeldinger fra Folkeregisteret når medlemmer i Den norske kirke har fått barn. På den måten har det vært lett for menigheten å kontakte de nybakte foreldrene og invitere til dåp og samtidig informere om kirkens tilbud til baby og småbarnsforeldre. Det er det nå slutt på.

Venter dere barn? Vil dere å døpe barnet i kirken? Ta kontakt med menigheten der dere bor:

 

Fra 1. oktober 2018 får ikke lenger kirken fødselsmeldinger fra Folkeregisteret når medlemmer i Den norske kirke har fått barn.

Hvordan inviterer vi til dåp når vi ikke lenger får fødselsmeldinger og kan bruke navn og adresse?
Vi må være bevisst på å bruke andre og kanskje nye kommunikasjonsformer. Det er flere arenaer som kan benyttes. Her er noen forslag.

  • Er temaet dåp lett å finne på menighetens internettside? Siden målgruppen stadig fornyes, må invitasjon til dåp være godt synlig på hjemmesiden. Det samme gjelder menighetsbladet/kirkebladet, gjerne med både artikkel og annonse.

  • Er menigheten på Facebook? Annonser gjerne der, sørg for at målgruppe er lokale kvinner og menn i «fødealder», altså fra ca. 25-37. 

  • Er det oppslagstavle foran kirken? På butikken? På biblioteket? Bruk plassen her til å invitere inn til kirken, med informasjon om når det er folk til stede, og gjerne med epostadresse og telefonnummer til ansatte som jobber med dåp.

  • Inviteres det til babysang? Denne arenaen er et flott sted å treffe småbarnsforeldre. Her kan det være aktuelt å fortelle mer om kirkens tilbud, som også omfatter dåp.

  • Er drop-in-dåp et alternativ? Flere menigheter har arrangert dette, og lager selv en del PR rundt arrangementet. Lokalmedia er gjerne positive til å tenke nytt og når det skjer noe litt overraskende lokalt, så kanskje er det mulig å få et oppslag der. Uansett må det annonseres om. Utlån av dåpskjole skaper også oppmerksomhet.

  • Lag en liten trykksak om dåp, hvorfor kirken mener dette er til det beste for barnet, og legg inn kontaktinformasjon. Denne kan ligge bak i kirken, og deles ut både i og utenfor kirken. (Malen «Invitasjon Dåp» som kan tilpasses egen menighet, er tilgjengelig på trykksak.kirken.no, se lenke under.)

  • Oppslag på den lokale helsestasjonen? Spør om lov til å henge opp informasjon om tilbud til foreldre, og inviter til samtale om dåp.

  • Kan biblioteket være arena for en temalunsj om dåp? Hør med ansatte der om det kan serveres en matbit til vordende eller trillende som lurer på hva kirken har å by på.

  • Hva med lokalavisen? Om mulig bør det settes av midler til jevnlig annonsering på avisens nettutgave og papir. Fortell om dåp som tilbud og tradisjon, og gjør det lett å bestille tid for dåpshandling.


Nasjonal markedsføring
Kirkerådet har i flere år hatt kampanjer for dåp i digitale medier og har trappet opp denne innsatsen med hyppigere annonsering på Facebook og Instagram, samt annonser for dåp ved søk på Google. Som tidligere annonserer Kirkerådet i Spedbarnsboken, denne deles ut til fødende på sykehus over hele landet. Det vil også bli annonsert i BAM Gravid, bladet deles ut på apotek og helsestasjoner.

Les mer om hvordan Den norske kirke skriver om dåp og finn maler og stoff om dåp i ressursbanken.no i lenkene under.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"