Bokåret 2019

Bokåret 2019 er en invitasjon fra Nasjonalbiblioteket til litteraturdugnad på kryss og tvers i landet og mellom ulike aktører. Den norske kirke har takket ja til invitasjonen. Sammen med bibliotekene og litteraturhusene vil kirken bidra til samtaler om Bibelens betydning i vår litterære arv og om de eksistensielle spørsmålene litteraturen skaper for enkeltmennesket og i samfunnet.

Den norske kirke har fått midler fra Nasjonalbiblioteket til arrangement i menighetene i Bokåret 2019. Midlene er knyttet til deres prosjekt for Bokåret: arrangement, kampanjer og litteraturformidlinger og skal gå til: «[…] kultur- og litteraturformidlingsaktivitetar, foredrag, samtalar, debattmøter, læringsaktivitetar og arrangementsseriar. Det som må ligge i botnen, er at dei skal bidra til å skape interesse for bøker og lesing,» skriver Nasjonalbiblioteket på sine nettsider. Oversikt over hvilke menigheter som har fått tildelt midler til Bokår-arrangement, finner du i lenkesamlingen under.

I 2019 er 500 år siden den første norske boken ble trykket. Missale Nidrosiense, norsk messebok, er blant de eldste norske trykte bøker. Ingenting er mer naturlig for kirken enn å delta i Nasjonalbibliotekets markering. 

 

FOR ARRANGØRER:

Krav ved tildeling

  • Menigheten må være arrangør, men man kan selvsagt inngå samarbeid med andre aktører.
  • Offisiell logo for Bokåret 2019 skal benyttes ved annonsering eller annen omtale av tiltaket, du finner den i lenkesamling under.
  • Alle tilskuddsmottakere må legge tiltaket inn på Facebook (lenke under)
  • Lenke til eget arrangement sendes til Turid S. Myrholt, kontaktinformasjon under.
  • Ved presentasjon og rapportering skal det opplyses at tiltaket er en del av Bokåret 2019 og støttes av Nasjonalbiblioteket.


Frister

Søknadsfristen er utgått.

  • Arrangementet må være gjennomført innen 31. desember 2019.
  • Menighetene må sende rapport og regnskap for bruken av midlene og erfaringene med tiltaket til Kirkerådet senest en måned etter gjennomført tiltak. Siste frist for innsending er 31. januar 2020. Lenke finner du i lenkesamlinga under. 
  • Faktura for tildelt beløp sendes Kirkerådet etter at arrangementet er gjennomført og regnskap og rapport er sendt inn til Kirkerådet via rapporteringsskjemaet ovenfor.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"