Bli digital bøsseberar!

Årets TV-aksjon går til å redusere plastutslepp og ta vare på verdshava. – Plast i havet er eit internasjonalt problem som angår oss alle, seier internasjonal direktør i Kyrkjerådet.

TV-aksjonen vert arrangert kvar haust, og i år går midlane til kampen mot plast i havet, gjennom å etablere og forbetre eksisterande avfallssystem. WWF arbeider i lag med lokalbefolkning, styresmakter og næringsliv i mange land, og har som mål om å redusere utslepp av plast til elvar og hav med 7000 tonn kvart år.

Digital bøsseberar

– Livet under vatn er eit av FN sine berekraftsmål, som vi som kyrkje og samfunn er forplikta på, seier Berit Hagen Agøy som er internasjonal direktør i Kyrkjerådet. – Å vere bøsseberar er ein konkret måte å bidra i kampen mot plast i havet, sjølv om vi i år må vere digitale bøsseberarar.

For å bli digital bøsseberar må ein gå til nettsida blimed.no og registrere seg. Då vert det oppretta ei personleg innsamlingsside på nett, som ein kan dele på sosiale medier, e-post eller tekstmelding. Ved å legge til postnummeret vert dei innsamla pengane registrert på kommunen der ein er busett.

Ta vare på skaparverket

Hagen Agøy fortel at mange kyrkjelydar har tradisjon for å samle inn pengar til TV-aksjonen på gudstenesta den dagen. – Som kristne skal er vi sett til å ta vare på skaparverket, alt det skapte, både på land og i havet.

Havet er ei kjelde til liv, og både Noreg og andre land har vore med på å forureine havet med plast i lang tid. – Plast i havet er eit internasjonalt problem som angår oss alle, og difor er det viktig å støtte årets TV-aksjon, avsluttar Hagen Agøy.

Kontaktinformasjon for Mellomkirkelig råd

Kirkens Hus Rådshusgata 1-3, Oslo

Åpningstider resepsjon:

Mandag-fredag kl. 09.00-15.30

Telefon: 23 08 12 00

Postadresse:

Mellomkirkelig råd

Postboks 799 Sentrum

0106 Oslo

E-post: post.kirkeradet@kirken.no

Ansvarlig redaktør:

Ingeborg Dybvig

Digital redaktør:

Svend Ole Kvilesjø

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"