Fakkeltog over hele landet

Den 8. november markeres "Søndag for de forfulgte" i mange menigheter i Den norske kirke og en rekke frikirker.

Denne dagen står vi sammen om å vise solidaritet med kristne som undertrykkes eller forfølges. Samtidig fokuseres det på retten til trosfrihet for alle, slik den er nedfelt i Menneskerettighetserklæringens Artikkel 18.

I 2015 er det lagt opp til et spesielt fokus på krisen i Syria og Irak under "Søndag for de forfulgte".

Tolv fakkeltog

I høst arrangeres det også hele tolv forskjellige «fakkeltog for trosfrihet og forfulgte kristne» rundt i Norge. Under parolen "På flukt for sin tro" fokuserer fakkeltogene nå på den dypt alvorlige situasjonen i Syria og Irak.

Borgerkrigen i Syria, og IS sine herjinger både i Syria og Irak, har ført til den største flyktningkatastrofen verden har sett siden 1940-tallet. Religiøse og etniske minoriteter rammes spesielt hardt. Verdens eldste kirkesamfunn er i ferd med å forvitre i sine kjerneområder.

Fakkeltoget i Oslo den 5. november går fra Oslo domkirke og opp til Utenriksdepartementet, der et opprop blir overlevert en representant for Norges utenrikstjeneste. Oppmøte i Oslo domkirke er kl. 17. Bli med og vis solidaritet!

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"