Vi har jobb til deg

Du er hjertelig velkommen til oss i Hamar bispedømme. Vi er et område med levende tradisjoner og en rik kultur. Kirka er nær og viktig for folk, og vi ønsker å være en naturlig del av livene folk lever.

Folkekirka, Hamar bispedømme

Prosten i Sør-Østerdal sier det slik: - det fineste med å være prest i innlandet, er at jeg kan være en helt ælminneli' prest.

Ole Kristian Bonden (50) har vært prest i Elverum i 23 år og leder nå hele prostiet, som prost i Sør-Østerdal.

Han opplever at Hamar bispedømme er et bispedømme med stor takhøyde, der folk setter pris på kirka si.

Akkurat nå, har vi ingen ledige stillinger.

Stor takhøyde er varemerket til Hamar bispedømme. Her er det en lang tradisjon for nytenkning, toleranse og folkelighet. Norges første kvinnelige prest, Ingrid Bjerkås, ble ordinert i Hamar i 1961. Rosemarie Köhn ble utnevnt som norges første kvinnelige biskop i 1993, og her var det også første gang en prest fikk inngå partnerskap uten å miste jobben.

Da homofile vigsler ble tillatt, var første par ut, også i Hamar bispedømme. I Eidskog kirke ga to menn hverandre sitt ja, ett minutt over midnatt 1. februar i 2017.

...ønsker å være ei kirke som ”tar menneskers lengsler og behov på alvor”, og ”fokuserer på livets og kjærlighetens Gud”.

fra Hamar bispedømmeråds "folkekirkestrategi.

Hamar bispedømme favner to fylker, hele Innlandet og to sokn i Viken.

Her har vi en visjon: HELLIGE ROM FOR ALMINNELIGE LIV.

Visjonen uttrykker det som mye av kirka sitt liv handler om: At de hellige rommene, enten det handler om kirkerommene, rom mellom mennesker eller rom i et menneskes liv, er for det alminnelige livet.

Bli bedre kjent med to av prestene våre:

Les mer om Ole Kristian Bonden her.

Les om Michaela Holen Bjørndal her.

Vil du søke jobb hos oss - kan du abonnere på nyhetsbrevet vårt, se lenke under.

Folkekirka i Hamar bispedømme vil formidle livets og kjærlighetens Gud og utfordre til handling, gi verdighet og håp gjennom evangeliet om Jesus Kristus og være tilstede der mennesker er.

- Himmelen er høy over Innlandet

Ole Kristian Bonden trekker fram gode lokalsamfunn når han beskriver hva Hamar bispedømme har å by en prest. Selv holder han til i Elverum, byen på Taigaen ved norges lengste elv. Her er det stabilt klima med gode muligheter for turer i skog og mark året rundt.

Byen har et rikt og variert kulturliv med store festivaler (Festspillene i Elverum, Movies on War og Grundsetmart'n for å nevne noen) som spydspisser gjennom året.

Hele regionen har gode forbindelser til Oslo, Gardermoen og verden. Store diktere som Hans Børli, Einar Skjæraasen, Haldis Moren Vesaas og Åsta Holt har latt seg inspirere av området.

Lengselen

Den som har lengselen i seg

er aldri fattig.

Lengselen kan legge