Inviterer til åpen halvtime

- Vi ønsker å lytte til folket og skape et engasjement for bispedømmerådets arbeid, sier leder av Oslo bispedømmeråd, Gard Sandaker-Nielsen. Nå innfører han «åpen halvtime» i forkant av rådets møter.

Har du noe på hjertet? Da kan du nå få lagt det frem for Oslo bispedømmeråd. Nå gir de deg muligheten til å møte hele bispedømmerådet og komme med innspill til saker som bør behandles i rådet. Fra klokken 17.00 – 17.30, rett før det ordinære møtet settes, innfører de nå en «åpen halvtime» der det vil være mulig å lufte ideer eller gi tilbakemeldinger til rådet.. 

- I åpen halvtime inviterer vi alle til å ta opp aktuelle saker, men også gi oss informasjon om saker de mener er viktig, sier Sandaker-Nielsen. - Vi har savnet et sted hvor folk kan komme med tilbakemeldinger på arbeidet vårt og innspill til det som skjer i bispedømmet. Han håper derfor dette kan bli en fin arena der det folkevalgte rådet møter folk som har noe på hjertet. 

- Vi ønsker å være i dialog med folk og menigheter i kirken vår og håper at vi gjennom denne nye ordningen kan sette nye saker på dagsorden. Kanskje vil åpen halvtime være med å skape et større engasjement for bispedømmerådets arbeid, sier Sandaker-Nielsen. 

Åpen halvtime er ikke tenkt som et forum for diskusjon med rådet, men snarere et sted for innlegg og kommentarer. Det er ikke nødvendig å melde inn saker på forhånd, men det er likevel fint om de som har tenkt å komme gir beskjed i forkant. I første omgang innføres halvtimen som et forsøk ut året. 

Bispedømmerådet har åtte møter i året og deltar også på det årlige Kirkemøtet. Oslo biskop sitter i bispedømmerådet. Bispedømmerådet skal ha fokus på å vekke og nære det kristelige liv i menighetene, og det skal fremme samarbeidet mellom de enkelte menighetsråd og andre lokale arbeidsgrupper innen bispedømmet. Kirkemøtet og kirkerådet har delegert mange forvaltningsoppgaver til bispedømmerådene.

Neste møte i Oslo bispedømmeråd er mandag 18. mars.

Oslo bispedømmeråd har møter: 18. mars, 8. april, 20. mai, 20. juni.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"