Besøk av Språkrådet i Døvekirken

6. og 7. juni besøkte Språkrådet Døvekirken for å bli oppdatert på Døvekirkens reformarbeid.

Mandag 6. juni var Døvekirkens gudstjenestereformarbeid og handlingsplan for tegnspråk hovedtema. Språkrådet fikk da i særlig grad inngående kunnskap om Døvekirkens gudstjenestereformarbeid som også var tema for samtaler resten av dagen.

"SPRÅKRØKT".  Språkrøkt er et begrep som brukes om å dyrke og verne språket. Tirsdag 7. juni deltok Språrådet på morgenbønn og fikk på den måten erfaring med Døvekirkens gudstjenestereform  i praksis. Morgenbønnen ble holdt av trosopplærer Maren Oriola og prost Roar Bredvei og tema var i anledning besøket selvfølgelig Babels Tårn, Pinsedag og Martin Luther, alle tema som i stor grad handler om verdien av det enkelte språk og dets betydning i bibelhistorien og kirkens liv.

Etter morgenbønnen deltok Språkrådet på Døvekirken i Oslo sin ukentlige samling "tegnpunkt" som tar opp spørsmål i skjæringspunktet mellom teologi og språk. Dette er et lokalt initiativ i Døves menighet i Oslo som handler om "språkrøkt" med fokus på døvekirkelig tegnspråk. Det var en glede for staben å få besøk av Språkrådets tegntermgruppe som deltok i diskusjonen av kirkelige tegn denne dagen.

Døvekirken har et nært samarbeid med Språkrådet og Språkrådet er også representert i Styringsgruppen for Døvekirkens gudstjenestereform som er oppnevnt av Oslo biskop.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"