Skåbu kyrkje

Skåbu kyrkje ligg i Skåbu sokn i Nord-Gudbrandsdal prosti. Ho er bygd i tre og blei oppførd i 1927. Kyrkja har korsplan og 160 sitjeplassar. Kyrkja har vernestatus listeført. Arkitekt: Knut Villa.

Skåbu kirke er en tømret korskirke. Tegningene er utarbeidet av byggmester Villa fra Vågå, og kirken er en kopi av Garmokirken som i dag står på Maihaugen.
Innvendig er det spesiell grunn til å framheve den vakre treskurden. Altertavla og prekestolen er Vågåkunstneren Per Haugens mesterstykke, og det blir sagt at dette arbeidet hører til det aller beste i norsk treskurd.
Døpefonten er et vakkert kunstverk i kleberstein, også utskåret av Per Haugen.
I den ene korsarmen henger en enestående billedvev i naturfarget garn, laget av kunstneren Sigrid Mohn og egentlig påtenkt som gave til Nidarosdomens 900-års jubileum."

Kontaktinformasjon for Nord-Fron kyrkjelege fellesråd

Postadresse: