Om oss

Øyeblikksomsorg gjennom 30 år

"Å gi mot til å tåle livet"

Kirkens Feltarbeid i Asker har i over 30 år drevet omsorgsarbeid blandt rusavhengige og andre som har falt litt utenfor A4 boksen på oppdrag fra menighetene i sognet vårt. I samarbeid med lokale foreninger, lag og instanser, kommer vi i kontakt med mange ulike askerbøringer gjennom året som behøver litt ekstra bistand. Ordene likeverd og medmenneskelighet og tilstedeværelse preger vårt arbeid, i hver avdeling, hver eneste dag.

I Feltarbeidet skal vi gi omsorg uten å kreve endring og de fleste av våre tilbud er lavterskel- det vil si at en ikke trenger noen henvisning eller rekvisisjon for å komme. Behovet for en åpen stue med en åpen stue med varm kaffe og kvalifisert omsorg, synes å bli mer og mer nødvendig i et samfunn det er stadig vondere å falle utenfor. I godt samarbeid med kommunen har vi kunnet holde Varmestua åpen hver eneste dag gjennom året- i julen, gjennom påsken, i pinsen og 17.mai.

Vi har over tiden blitt en stor aktør på rusfeltet i Asker og består nå av seks forskjellige avdelinger som tilbyr ulike tjenester til de askerbøringene som behøver det.

- Varmestua er hjertet i feltarbeidet med god og næringsrik mat, varm kaffe og gode samtaler.

- Arbeidstiltaket påtar seg jobber for kunder i Asker og omegn. Tiltaket gir en meningsfull jobb til våre gjester fire dager i uka.

- Elveplassen består av 8 hybler for bostedsløse som skal videre til vanlige boliger. Vi har også to akuttovernattingsplasser lokalisert på Varmestua.  

- Bruktbutikken blir bemannet av frivillige hver dag og hele overskuddet fra brukte ting som kommer inn som gaver går til Feltarbeidet. Butikken er også en fin arbeidstreningsplass for gjestene våre.

Lyspunkt1 er Feltarbeidets rusfrie arbeidsplass der vi produserer stearinlys av høy kvalitet til private kunder og menigheter.

Gateprestene holder gudstjenester på Varmestua og er åpne for samtaler. Vi holder lystenning i gatekapellet hver mandag klokken 10.

 

Med et stadig økende antall besøkende og spisende gjester, ønsker vi å rette en stor takk til alle våre fantastiske samarbeidspartnere som gjør jobben vår mulig!

 

Driften av Feltarbedet finansieres gjennom tilskudd fra Asker kommune og av gaver fra private og bedrifter. Vi ønsker å være tilstede der livet butter imot, pengene vi får inn blir brukt på de menneskene som trenger det aller mest. Gaver til Kirkens Feltarbeid kan gis til konto: 1620 09 35288 merk med GAVE.

Vipps nummeret er: 545745

 

Leder av Kirkens Feltarbeid i Asker er Inger Johanne Aaby; tlf: 908 81 220

 

 

Kontaktinformasjon for Kirkens feltarbeid Asker

Kirkens feltarbeid er lokalisert i Kirkeveien 224, 1383 Asker

Kontoradresse: Kirkeveien 224, 1383 Asker

Telefon: 413 46 014.  Telefontid 09.00-16.00.

Vipps nummeret er: 545745

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"