Prosjektperioden

Her finner du mer informasjon om prosjektperioden, uke 4-10. Siden er nå oppdatert med informasjon om oppstart av de ulike gruppene og med oversikt over hvem som er på hvilken gruppe.

Prosjektperioden

 

OPPSTART AV PROSJEKTGRUPPENE

De fleste gruppene starter opp i uke 4. Se oppdatert informasjon for hver gruppe nedenfor.

Hvis du er syk og ikke kommer på en gruppesamling må du gi beskjed dirkete til GRUPPELEDER. Kontaktinfo til de ulike gruppelederne blir oppdatert i løpet av de nærmeste dagene.

 

GRUPPEFORDELING

Fordeling på grupper er nå klar. Vi har forsøkt å ivareta svært mange hensyn når vi har satt opp gruppene, og det er derfor desverre ikke anledning til å bytte gruppe.

HER ser du enklest hvilken gruppe du er på.

HER finner du enklest ut hvem andre som er på gruppen din. 

 

 

Hva er prosjektperioden?

I de kommende ukene skal vi gjennomføre årets konfirmantprosjektperiode. Målet med konfirmantprosjektet er at alle konfirmantene skal få oppleve et skapende og utøvende fellesskap samtidig som de lærer sentralt bibelstoff. Noen av gruppene har fokus på fysisk aktivitet, noen på praktisk skapende arbeid og noen på kulturelle uttrykk.

 

Forestilling 10. mars

Noen av gruppene er med på å lage en musicalforestilling som vises med to forestillinger i Immanuels kirke søndag 10. mars. De konfirmantene som ikke selv er med og lager musical velger en av forestillingene (kl 1730 eller 1930) og kommer som publikum. ALLE konfirmantene er sterkt oppfordret til å ta med seg familie og venner på forestillingene.

 

Om forestillingen

I konfirmantmusicalen «Peter» møter vi flere av de viktigste fortellingene om Jesus, sett gjennom øynene til Peter og flere andre av Jesus’ nærmeste medarbeidere. Fortellingene er fortalt med humor og nåtidens språk, og pakket inn i musikk, dans og andre uttrykk. Vi tror dette blir en flott opplevelse både for dem som skal være på scenen, bak scenen og blant publikum.

 

Praktisk organisering - grupper

I uke 4-7 og 9-10 møter konfirmantene i prosjektgruppen de blir tildelt. Gruppene samles på ulike tider disse ukene. Alle gruppene blir satt sammen på tvers av menighetene, og hver gruppe har sin ansvarlige leder. Noen av disse er ansatte og noen er frivillige.

Hvis man er syk og ikke kan delta på en samling skal du gi beskjed til gruppelederen din. Kontaktinfo blir publisert sammen med gruppefordelingen. Vi vil understreke at det er viktig for fellesskapet i gruppa at alle prioriterer å bli med på samlingene, og vi ber dere foresatte om å hjelpe konfirmantene deres å prioritere. For de gruppene som skal lage forestillingen er det også et viktig poeng at fravær gjør det utfordrende for alle de andre som er avhengig av DEG i forestillingen.

 

Prioritering og fordeling på grupper

Nedenfor finner du en oversikt med en kort presentasjon av hver gruppe og når/hvor gruppens skal møtes. Senest fredag 12. januar må du registrere dine ønsker for gruppefordeling.

Vi setter sammen gruppene i uke 3 og legger dem ut så fort de er klare.

 

Gruppeoversikt

 

Mat

Første samling: Torsdag 1. februar kl 1800

På matgruppa skal dere lære om baking, matlaging og hvordan man blir proff på kjøkkenet. Gruppeleder Pål er en rutinert hobbykokk, dette blir både gøy og hyggelig. Du må ha med eget rent kjøkkenforkle.

Møtes i Hårbyløkka 20, Sponvika

  • Torsdager 1800-2100: 1. februar, 8. februar og 29. februar
  • Lørdag 9. mars: Bakedag i Os allé 13
  • En del timer søndag 10. mars ifbm. forestillingene

Gruppeleder: Pål Myhren (481 89 991)

 

 

 

Drama

Første samling: Torsdag 25. januar kl 1800

På dramagruppa får du prøvd deg som skuespiller. Gruppa skal fremføre alle dramascenen under forestillingene, og du får lære om regi, fremføring av replikker, kostymer, sminke, scenografi og bruk av trådløse mikrofoner. Det er mange roller som skal fordeles, noen små helt uten replikker og noen hovedroller med masse å si. Siden vi ikke har så veldig lang tid å øve på bruker vi et system med suflørskjermer, så om du ikke klarer å lære deg alle replikker utenat gjør ikke det noe. Du kommer til å bli både sliten og nervøs, men å skape en teaterforestilling sammen med andre er en fantastisk opplevelse av mestring og fellesskap. Du trenger ikke å ha tidligere skuespillererfaring. Dramagruppa blir ledet av Martin og Milo, som har masse erfaring med teater.

Møtes i Os kirkestue, Os allé 13 3.etg.

  • Torsdager 1800-2000
  • Lørdag 9/3: Sceneprøver i Immanuels kirke
  • Søndag 10/3: Gjennomkjøring/generalprøve + 2 forestillinger
  • Ekstraøvelse ved behov

Gruppeleder: Martin Kingsrød Larsen (973 17 383)
Også med: Milo Ødegaard

 

 

Kor

Første samling: Tirsdag 23. januar kl 1800

På denne gruppen får du synge masse. Du lærer litt om stemmebruk og sangteknikk, du lærer å synge riktig i en håndholdt mikrofon og om sceneuttrykk og musikkformidling. Hvis du synes det er mer enn nok å være usynlig midt i en stor gruppe mens du synger er det helt greit, men hvis du har lyst til å prøve deg som solist er det en god sjanse for at du kan få lov til det også. Det er ikke nødvendig å ha tidligere sangerfaring.

Møtes i Asak kirke

  • Tirsdager 1800-2000
  • Lørdag 9/3: Sceneprøver i Immanuels kirke
  • Søndag 10/3: Gjennomkjøring/generalprøve + 2 forestillinger
  • Ekstraøvelse ved behov

Gruppeleder: Emmeli Moen (469 13 575)
Også med: Kalina Dimitrova-Kristiansen, Madelene Kobbenes

 

 

Teknikk lys

Første samling: Tirsdag 23. januar kl 1700

Som lysteknikker skal du lære å koble moderne digitalt scenelys, DMX, lysprogramering og styring av lys under forestillingen. Selv om du ikke trenger tidligere erfaring med lysteknikk er det en fordel om du har evnen til å sette deg inn i tekniske ting. Det er få plasser på denne gruppen, og de som blir med får lære mye spennende. Til gjengjeld må du være villig til å stå på og ta ansvar, og du har en lang arbeidsøkt på forestillingsdagen.

Møtes på Karlsholm, Idd

  • Tirsdag 23/1 kl 1700-2000
  • Tirsdag 6/2 kl 1700-2000
  • Opprigg i Immanuels kirke i uke 10
  • Lørdag 9/3: Sceneprøver i Immanuels kirke
  • Søndag 10/3: Gjennomkjøring/generalprøve + 2 forestillinger

Gruppeleder: Dag Schinstad (415 86 728)
Også med: Johannes Halvorsen

 

 

Teknikk lyd

Første samling: Tirsdag 30. januar kl 1700

Som lydteknikker skal du lære å koble et ganske stort PA-anlegg, bruke radiomikrofoner, mikse lyd med en moderne digital lydmikser, og sørge for at alle hører det som blir sunget, spilt og sagt i løpet av forestillingen. Selv om du ikke trenger tidligere erfaring med lydteknikk er det en fordel om du har evnen til å sette deg inn i tekniske ting. Det er få plasser på denne gruppen, og de som blir med får lære mye spennende. Til gjengjeld må du være villig til å stå på og ta ansvar, og du har en lang arbeidsøkt på forestillingsdagen.

Møtes på Karlsholm, Idd

  • Tirsdag 30/1 kl 1700-2000
  • Tirsdag 13/2 kl 1700-2000
  • Opprigg i Immanuels kirke i uke 10
  • Lørdag 9/3: Sceneprøver i Immanuels kirke
  • Søndag 10/3: Gjennomkjøring/generalprøve + 2 forestillinger

Gruppeleder: Johannes Halvorsen (941 71 465)

Også med: Dag Schinstad

 

 

Snekker

Første samling: Onsdag 24. januar kl 1800

Snekkergruppa skal bygge kulisser og andre installasjoner til forestillingen. I uke 10 kan det også godt hende at dere får en del å gjøre med å bygge scene o.a. i Immanuels kirke. Passer best for deg som liker å jobbe med hendene og ikke er redd for å få flis i fingeren. NB: Gruppa bruker verkstedet til Fam. Kynningsrud i Rokke. Dette ligger ganske avsides til, så du må sjekke at du har mulighet til å komme deg til og fra samlingene hvis du setter denne gruppa på topp 5. Verkstedet er ganske kjølig, så du må ha arbeidsklær du kan holde varmen i.

Møtes i Kynningsruds verksted i Rokke

Onsdager 1800-2000

Gruppeleder: Thor Andreas Kynningsrud (479 94 253)

Her finner du Fjerdingveien 692 (Google Maps)

Veibeskrivelse:

  • Kjør fra Rokke kirke til Rokke Bedehus
  • Sving inn Fjerdingsveien Rett etter Rokke Bedehus
  • Kjør ca 7 km inn Fjerdingsveien
  • Sving av til venstre rett før busskur på venstre side
  • Følg veien 150 lm

 

 

Band

Første samling: Ole Jens tar direkte kontakt med dere og avtaler

Spiller du et instrument? Hvis du har lyst til å spille i band under forestillingen er dette gruppa for deg. Du trenger ikke ha tidligere band-erfaring, men du må kunne instrumentet ditt godt nok til at du klarer å lære deg nye sanger på egenhånd etter noter og/eller akkorder. Du skal få jobbe med samspill og musikkformidling og kanskje har du en solist i magen også? Husk å oppgi hva slags instrument du spiller, og prøv å beskrive hvor god du er.

  • Tid og sted for øvelser avtales direkte med gruppeleder
  • Lørdag 9/3: Sceneprøver i Immanuels kirke
  • Søndag 10/3: Gjennomkjøring/generalprøve + 2 forestillinger

Gruppeleder: Ole Jens Hovda (950 28 982)

 

 

Dans

Første samling: Tirsdag 30. januar kl 1530

Dansegruppa skal lage et eller flere dansenumre til forestillingen. På dansegruppa skal du få lære om sceneuttrykk, koreografi og formidling. Du skal få bruke kroppen din og skape noe vakkert sammen med andre. Dansegruppa ledes av Ethan som dere møtte på konfirmantleiren. Han har også med seg Margrete som er utdannet danser, i tillegg til å være prest.

Møtes i Os kirkestue, Os allé 13 3.etg.

  • Tirsdager 1530-1730
  • Lørdag 9/3: Sceneprøver i Immanuels kirke
  • Søndag 10/3: Gjennomkjøring/generalprøve + 2 forestillinger
  • Ekstraøvelse ved behov

Gruppeleder: Ethan Vatvedt (485 04 764)
Også med: Margrete Kvalbein

 

 

Kjenn din by

Første samling: Torsdag 25. januar kl 1600 (se detaljer nedenfor)

Dette er gruppen for deg som liker historie og synes det er kult å oppdage og se nye spennende kriker og kroker.

I samarbeid med historielagene i Halden utforsker vi historiske bygninger og steder i Halden, for de er det mange av: Tenk bare på festningen, og historien rundt den. Så har vi Enningdalen: Pilegrimsleia går gjennom her og helt til Trondheim. Naboskapet til Sverige har ikke alltid bare betydd grensehandel, orange lisselakris og lösgodis til 4,90 pr hekto... 10. juni 1808 var det et slag mellom norske og svenske soldater ved Prestebakke kirke. Noen av kulehullene er der ennå. Dette er en unik sjanse til å lære noe om det spesielle ved Halden.

Omvisere:

  • Olav Kolstad & Andreas Ebeltoft fra «Historielaget Haldens minner»
  • Jens Bakke & Svein Norheim fra Idd & Enningdalen historielag

Torsdager 1500-1700 (med to unntak!)

De fleste torsdagene møtes vi i byen på nærmere angitt sted. To av samlingene møtes vi på Prestebakke.

Gruppeleder: Anita Hansen (908 66 166)

Foreløpig program - alle detaljer er ikke 100% på plass, men dere blir oppdtatert fortløpende: 

TORSDAG 25. JANUAR KL 16.00 (MERK TIDSPUNKTET) 
Omvisning i Prestebakke kirke v/ Jens Bakke fra Enningdalen historielag
Anita Mosbekk Hansen er med, og sørger for boller/frammøteliste/dagens tema. 
 
Uke 5: Omvisning på Gamle Prestebakke v/ Svein Norheim. 
Dag: TBA info kommer 

SÅ vil de neste samlingene foregå i byen, alle dager fra 15.00-17.00
Først en omvisning, så litt samtale.


Torsdag 8. februar: Vi går fra Kirken og til Halden jernbanestasjon. Andreas/Olav gir kort info om stasjonen og Smålensbanden og Bohusbanen. Så går vi over i "Byparken", hvor Trond Henriksen snakker om prosjektet som Halden Bymisjon driver der.

Torsdag 15. februar: Fra Immanuelskirken går vi opp i borggården i Fredriksten Festning, hvor kommandant Magne Rannestad tar i mot, og viser deler av festningen og dens historie.

Torsdag 29. februar: Fra Immanuels kirke, over "bybruene", Wiels Plass og til Fredrikshalds Teater, hvor Andreas Ebeltoft kommenterer historisk interessante hendelser/bygninger, etc. På Fredrikshalds Teater tar Asgeir Borgemoen i mot på vegne av Halden historiske Samlinger, og går så gjennom teaterets historie.

Torsdag 7. mars: Nå går turen til Halden Torg, hvor Andreas Ebeltoft gir en historisk oversikt. Så besøker vi Halden Fengselsmuseum, hvor også Andreas og kanskje noen andre fra styret i stiftelsen guider oss!

 

Friluftsliv

Første samling: Onsdag 31. januar kl 1700 (info om sted kommer)

Ut på tur, aldri sur! Denne gruppa skal ut i skogen, brenne bål, plumpe i myra og generelt ha det kos på tur. Du må ha turtøy og fottøy tilpasset vær og føre.

Oppmøtested blir ulikt fra uke til uke.

Onsdager 1700-1900

Gruppeleder: Sigvald Steilbu (918 37 727)

 

 

Løpe

Første samling: Torsdag 1. februar kl 1700

Liker du å være ute og trene? På løpegruppa skal vi få opp litt puls og kanskje pushe hverandre litt. Du må ha gode sko og klær som passer til været.

Møtes på Place d'Armes (Fredriksten)

Torsdager 1700-1900

Gruppeledere: Bernt Hunnestad & Bjørn Brække 

(Forfall/sykdom meldes til Sigvald Steilbu på  91837727 )

 

 

Jakten på kontakten

Første samling: Onsdag 24. januar kl 1530

Kan vi mennesker bli kjent med Gud? I såfall – hvordan? Mange mennesker har fått et møte med Gud gjennom ulike måter å praktiserere troen og utrykke seg på. I denne gruppa skal vi utforske noen av disse trospraksisene som folk har funnet mening og kontakt med Gud i.

Vi skal gå i fotsporene til gamle mystikere (hva det er skal du få lære!), vi skal lære om og ta en titt på kristen meditasjon, vi skal smake og spise, la beina føre oss på pilgrimstur, og vi skal ha en tur til Tomasgården på Kornsjø for å høre om hva stillheten kan gjøre med mennesker. Kanskje får vi en smak av den selv også?

Denne gruppen er en utforskende gruppe. Ingen tvinges til noe de ikke vil – og man trenger ikke å føle seg «veldig kristen» for å være her. Det viktigste er at man er interessert i å høre om– og kanskje lysten på et lite pusterom i hverdagen. For det er det dette er tenkt til å være. Et pusterom midt i alt annet.

Møtes i Tistedal kirke/Tistedal kapell

  • Onsdager 1530-1700
  • Tirsdag 27/2: Tur til Tomasgården, Kornsjø
  • Uke 10 (dag ikke bestemt ennå): Pilgrimstur

Gruppeledere: Kaja Austad (995 20 255) & Kristin Bakkevig

 

 

Videojournalist

Første samling: Torsdag 25. januar kl 1530

På denne gruppen skal vi lage videoreportasjer, intervjuer og andre saker fra Kirken og Halden. Tid og sted for den første samlingen er satt, men de andre ukene kommer gruppa selv til å planlegge hvor og når de skal møtes, avhengig av hvilke saker de skal lage. Du trenger ikke ha tidligere erfaring med hverken videoproduksjon eller jounalistikk, men det er en fordel om du er kreativ og liker formidling.

Møtes på menighetskontoret i Os allé 13, 4. etasje

Torsdager 1530-1730 

Gruppeleder: Berit Øksnes (480 82 622)

 

 

Foto

Første samling: Tom-Erik tar direkte kontakt med dere og avtaler

I fotogruppa skal vi leke oss med lys og bilde! Du får lære hvordan man kan utnytte kamera på en god måte, og hvordan man kan bruke de forskjellige innstillingene til å skape forskjellige inntrykk. Kanskje blir det en utstilling av det dere lager? Du trenger ikke eie et fancy kamera for å bli med på denne gruppa.

Møtes i Immanuels kirke

  • Torsdager 1600-1800
  • Søndag 10/3: Filme/ta bilder på forestillingene i Immanuels kirke
  • Andre tider/steder kan bli avtalt direkte innad i gruppa underveis.

Gruppeleder: Tom-Erik Ek (994 87 982)
Også med: Dag Schinstad

 

 

Kirketjener

Første samling: Tirsdag 23. januar kl 1530

Vet du hva en kirketjener er for noe? Kirketjenerne jobber med alt mulig praktisk i kirken, alt fra å grave graver på kirkegården til å pusse altersølv, brøyte, vedlikeholde bygninger, brannvern og gjøre klar kirken til gudstjeneste, begravelse eller bryllup. Denne gruppa skal få bli med to av kirketjenerne våre på ulike oppdrag rundt i Halden. Denne gruppen passer både for deg som liker å utforske mørke kroker på gamle kirkeloft og for deg som liker å bli litt møkkete på fingrene.

Møtes på parkeringsplassen på Os kirkegård

Tirsdager 1530-1730

Sørg for å ha på klær og sko som passer til været, vi skal være en del utendørs.

Gruppeledere: Viola Lindhaugen (453 30 205) og Trond Andersson

 

 

Spill&Bibel

Første samling: Torsdag 25. januar kl 1530

Liker du brettspill? På Spill&Bibel-guppa skal vi spille spill, skravle og utforske noen spennende Bibel-historier sammen.

Møtes i Os kirkestue, Os allé 13 3.etg.
Torsdager 1530-1730

Gruppeleder: Jacob Breda Austad (950 24 151)

 

 

 

 

Dele-knapper kan ikke vises uten at du samtykker til bruk av funksjonelle cookies. For å gjøre dette må du trykke på knappen helt nederst i venstre hjørne og marker sjekkboks for funksjonelle cookies og deretter klikke på \"Oppdater samtykke\". Evt. klikk på \"Godta alle cookies\" for å godta alle kategorier av cookies. Deretter må du laste siden på nytt.

Kontaktinformasjon for Den norske kirke i Halden

Kirkevergekontoret og kirkekontor for alle Den norske kirkes menigheter i Halden ligger i Os allé, rett ved Os gravlund.

Postadresse:
Os allé 13, 1777 Halden

Telefon:
69 17 95 30

Åpningstider:
Tirsdag - fredag kl 10-14 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"