Budsjettmøte om kirkens økonomi i Rådhuset

-Møtet med politikerne gikk bra, og vi fikk løftet frem våre viktigste saker, sier Liv Marit Dørum, leder av Kirkelig fellesråd i Oslo. Dørum har sammen med leder av Oslo bispedømmeråd, Gard Realf Sandaker-Nielsen, vært i møte med Kulturkomiteen om byrådets budsjettforslag.

Det har vært mange og sterke reaksjoner fra kirkelig hold etter at byrådet la frem budsjettforslag for 2020. Det ble foreslått reelle kutt i drift og ingen ørmerkede midler til vedlikehold og investeringer.

-Vi ba spesielt komiteen merke seg at det ikke er lagt inn midler til miljøtiltak som å bytte ut oljefyrene i Røa, Ris og Ullern kirker, sier Dørum. –Restaurering av takmaleriene i Domkirken er heller ikke tilgodesett.

Kirkelig fellesråd i Oslo er godt i gang med et prosjekt for ungdom i Groruddalen i alderen 13-20 år. Byrådet har heller ikke foreslått at dette prosjektet videreføres.

-Vi ba om at budsjettet kan styrkes med 10 millioner kroner, og vi opplever at kommunepolitikerne hørte oss, sier Dørum.

Vedlagt følger fellesrådets leders innspill til budsjettforslaget og resolusjon vedtatt av Kirkelig fellesråd i Oslo.

Kontaktinformasjon for Kirkelig fellesråd i Oslo

Akersbakken 32, 0172 Oslo
Sentralbord: 23 62 90 00 Kirketorget:  23 62 90 09

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"