Konfirmant 2022

Vi vil gjerne invitere deg til å bli konfirmant i Grefsen 2022! På denne siden kan du lese mer om hvordan konfirmasjonstiden i Grefsen er. Du vil også finne nyttig informasjon om registrering og når konfirmasjonsgudstjenestene i 2022 er.

PÅMELDING

Du kan melde deg på som konfirmant i Grefsen ved å fylle ut et elektronisk skjema på nettsiden: https://minkirkeside.no/oslo.

Dersom du trenger hjelp med registreringen, ta gjerne kontakt med oss.
Påmeldingsfrist: 22. november. 2021.

KONFIRMASJON OG DÅP

Er du ikke døpt og lurer på om du likevel kan bli konfirmert i kirken? Klart du kan, du er heller ikke alene! Over tusen ungdommer blir hvert år døpt i forkant av konfirmasjonen. Etter du blir registrert blir du kontaktet av presten vår. Det blir gitt god informasjon på forhånd og på selve dåpsdagen har du med deg dine nærmeste i en fin sermoni i kirken.

TILRETTELEGGING

Alle er velkommen til konfirmasjonstid i kirken – både du som tror, tviler, er usikker, ikke tror, ikke har tenkt på sånt før eller er nysgjerrig.

Alle mennesker er forskjellig, og trenger ulike tilpasninger. Uansett funksjonsevne har du rett til en god konfirmanttid. Døvemenighetene har eget tilbud med undervisning på tegnspråk i tegnspråkmiljø for deg som er døv/hørselshemmet. Se mer på dovekirken.no.

Har du behov for individuell tilrettelegging, er det bare å ta kontakt med kateket Karoline Bjørling Solem.

KONFIRMASJONSTIDEN HOS OSS

I konfirmasjonstiden er det rom for å utforske mange viktige sider av livet sammen med andre. Som konfirmant får du lære mer om deg selv, om tro, om Gud og den verden du er en del av.

Konfirmasjonsundervisningen i Grefsen består av en felles konfirmant-søndag i måneden. Konfirmantene deltar også på gruppesamlinger enten på mandager eller tirsdager. Konfirmanten velger selv hvilken dag som passer best. I løpet av konfirmantåret blir konfirmantene kjent med ungdomsklubben ReTro og deltar på Kirkens Nødhjelps fasteaksjon.

Til sommeren er det tid for konfirmantleir. Dette er ofte et høydepunkt i konfirmantåret. Nytt av året, er at vi i Grefsen kirke samarbeider med KRIK (Kristen Idrettskontakt) og Nordberg menighet om å lage konfirmasjonsleir. Konfirmantleiren er for alle konfirmantene i Grefsen - og Nordberg menighet. Hold av datoen: 26 - 29. mai.

Allerede nå ber vi deg om å holde av tirsdag 23. november kl.1800-1900 i Grefsen kirke. Da er det kick-off for konf.kullet 2022. Samlingen regnes som en obligatorisk del av konfirmasjonsundervisningen. Det er ønskelig at også foreldre/foresatte møter på denne samlingen. Her vil du få informasjon om konfirmasjonsopplegg og møte konfirmasjonsledere.

Detaljert informasjon om konfirmantåret blir sendt ut på mail før konfirmantoppstart.

KONFIRMASJONSGUDSTJENESTER 2022

Konfirmantene har mulighet til å velge dato for ønsket konfirmasjonsgudstjeneste. I Grefsen kirke er det slik at alle konfirmantene vil få ønsket dato, men ikke nødvendigvis det klokkeslettet de har ønsket.

Datoer for konfirmasjonsgudstjenestene 2022 er:
• Lørdag 27.08.2022: kl.11:00, 13:00 og 15:00
• Søndag 28.08.2022: kl.11:00
• Lørdag 03.09.2022: kl.11:00, 13:00 og 15:00
• Søndag 04.09.2022: kl.13:00

BETALING

Konfirmantåret koster 2 900 kr inkludert sommerleir. Dere får tilsendt giro for innbetalingen etter presentasjonsgudstjenesten. Merk innbetalingen med konfirmantens navn. Det er mulig å søke om fritak for konfirmantbetalingen. Hvis du ønsker dette, send en mail til kateket Karoline Bjørling Solem.

Vi gleder oss til å bli kjent med deg!
Ta gjerne kontakt dersom du har spørsmål om konfirmasjonstiden i Grefsen :-)
(kontaktinfo finner du lenger ned på siden)

Konfirmasjon. Hva er konfirmasjon? from Den norske kirke on Vimeo.

Kontaktinformasjon for Grefsen menighet

Grefsen kirke
Glads vei 45

Vipps 17317 for søndagsoffer
Vipps 17327 for gave til menigheten

Kontakt oss:
post.grefsen.oslo@kirken.no
Telefon- og besøkstid:
mandag-fredag kl.10-14

Bankkonto: 1506.21.80738 for gaver.

Bankkonto: 1503.94.72500 for innbetalinger med KID.

Bankkonto: 1609 23 60613 for andre innbetalinger uten KID.