Sorggruppe

Å miste et kjært menneske er noe av det vanskeligste og vondeste i livet. Ofte tyngre og annerledes enn vi hadde trodd, og det er ikke alt de nærmeste kan eller skal ta del i. Noen ganger kan det være godt å treffe andre i samme situasjon. Derfor har menigheten vår tilbud om sorggrupper.

Sorggrupper er ment å være en støtte i sorgen for den som har mistet en av sine nærmeste. Det kan være ektefelle/samboer, barn, søsken, foreldre eller en venn. Tiden etter et dødsfall kan være vond og vanskelig, og ofte varer sorgen lenger enn vi selv og andre forventer.

Vi mennesker er forskjellige. Det gjør at behovene er ulike når sorgen rammer. Det finnes ingen "oppskrift" på sorg, men vi vet likevel at mange har behov for å dele tanker og følelser. Det kan være godt å ha noen å snakke med om det som har skjedd. Derfor har kirken et eget tilbud om sorggrupper.

Sorggruppen er en samtalegruppe. Vi har en enkel samtaleform rundt en kopp kaffe/te og noe å spise. Vi tar utgangspunkt i noen oppsatte temaer som er aktuelle når en opplever sorg i forbindelse med et dødsfall, og selvfølgelig temaer som medlemmene i gruppa ønsker å ta opp. Alle vil få muligheten til å snakke om sine opplevelser, og få noen å dele smerten og sorgen sin med.

En sorggruppe skal være et trygt fellesskap der den enkelte kan få sette ord på følelser, tanker og reaksjoner som sorgen fører med seg. Det er full taushetsplikt, og hver enkelt bestemmer selv hvor mye han eller hun vil dele. En sorggruppe vil bestå av 4–8 personer, og ha et omfang på rundt 6 samlinger. Den blir ledet av prest og diakon.

Har du spørsmål, ta kontakt med diakonen (se nedenfor).

Nedenfor er også en lenke med informasjon om neste sorggruppe, med påmeldingsfrist.

Kontaktinformasjon for Østre Aker og Haugerud menighet

Menighetskontoret ligger i Haugerud kirke. Kontoret er normalt åpent tirsdag-fredag kl. 10-14.
Besøksadresse: Haugerud kirke Haugerudsenteret 47, 0673 Oslo. Postadresse: Postboks 33 Haugerud, 0616 Oslo.

Telefon: 23 62 97 40

E-post: post.oah.oslo@kirken.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"