Vigsel av likekjønna par

I april 2016 vedtok Kirkemøtet å opne for vigsel av likekjønna par i kyrkja. Det tyder at homofile par som ynskjer det no kan vigslast i Den norske kyrkje, også her hjå oss i Os.

Forhistoria til dette historiske vedtaket om å innføre vigsel for likekjønna i kyrkja er lang, og prosessen har fått mykje merksemd i media - og engasjert mange både på eit teologisk og personleg plan. For å lese meir om vedtaket kan du klikke deg inn på www.kirken.no sine sider om saka nederst på sida, eller lesa komiteens innstilling og Kirkemøtets vedtak (PDF).

Som følge av vedtaket skal det no utarbeidast ein ny vigselsliturgi som kan nyttast for alle par. Ny liturgi vil kunne vedtakast ved Kirkemøtet i januar 2017.

Kontaktinformasjon for Os kyrkjelege fellesråd

Kyrkjekontoret ligg i Tunet kyrkje- og kultursenter i Os sentrum.

Besøksadresse: Øyro 49, 5200 Os
Postadresse: Postboks 209, 5202 Os