Til deg som har mista ein av dine nære

Når ein av dei næraste fell bort endrar tilværet seg. Sorga over den som har gått bort kan gje ulike reaksjonar, og erfaringane, kjenslene og utfordingane varierer. Kyrkja ønskjer å vere tilgjengelig for den enkelte, på fleire måtar.

Samtale med ein av prestane eller diakonen. I denne samtalen er det du som kjem som bestemmer kva vi skal snakke om. Samtalen blir avtalt ved at den enkelte sjølv tar kontakt med kyrkjekontoret.

Minnegudsteneste: På Helgemessesøndag, første søndag i november, inviterer kyrkjelyden til minnegudsteneste i både Os kyrkja og i Nore Neset kyrkje. I denne gudstenesta vert namna på dei avlidne siste året lesne og det vert tent eit lys for kvar.

Sorgsamling: I løpet av februar/mars inviterer kyrkjelyden til sorgsamling. På samlinga får vi ei innleiing om ulike sorgreaksjonar, samt møte andre som har opplevd å miste nokon av sine nære.

Sorggruppe: Tilbod om samtalegruppe; kontakt diakon

Kontaktinformasjon for Os kyrkjelege fellesråd

Kyrkjekontoret ligg i Tunet kyrkje- og kultursenter i Os sentrum.

Besøksadresse: Øyro 49, 5200 Os
Postadresse: Postboks 209, 5202 Os