Allehelgen – en minnedag
Allehelgensdag markeres første helg i november, og er en viktig dag for å minnes de døde. Mange kirker holder åpent denne dagen for å takke for livet som har vært, for samtale, lystenning og for å samles i sorgen og savnet.
I Den norske kirke markeres allehelgen over hele landet. I ulike minnemarkeringer samles mennesker i takk til Gud for livet som har vært og i fellesskap i sorgen og i savnet.
Slik markerer vi i Sverresborg menighet:
Dagen markeres i Havstein kirke.
Kl. 11: Gudstjeneste med nattverd, åpent for alle.
kl. 13: Dåpsgudstjeneste for dåpsfamiliene
Kl. 14-18: Åpen kirke i Havstein kirke. Kom innom for en stille stund, eller for å tenne lys eller slå av en prat med en av oss som er tilstede. Åpent for alle.
Kl. 18: Minnegudstjeneste. Vi leser opp navnene og tenner lys for alle som har gått bort i menigheten vår det siste året. Mulighet for lystenning. Ekstra musikk. Åpen for alle.
Hvorfor markeres allehelgen i Den norske kirke?
Minnemarkeringer for de døde er blant de eldste kristne skikkene. Tidligere var det martyrene, de som ble drept for sin kristentro, som ble minnet. Senere oppsto behovet for en minnedag for alle de navnløse kristne som døde. Dette ble allehelgensdag. Les mer om historien om dagen på knappen under eller hos Bibelselskapet.
I dag samles mennesker i kirker i hele landet for å minnes de døde. Mennesker samles i takk til Gud for alt som har vært av liv og fellesskap med dem som vi har mistet. Vi ber også om Guds hjelp i sorgen og savnet etter våre kjære