Dvelande klang i Dale kyrkje

Vi får høyre moderne orgelmusikk av Morton Feldman.

I orgelkonsertane vi har publisert på nettet har vi til no høyrt barokkmusikk, folketonar, romantisk og impresjonistisk musikk. Det er no tid for ein moderne klassikar; Morton Feldman's (1926-1987) stykke "Principal Sound" (1980).

Feldman var svært interessert i tidsoppleving i musikk. I ein tekst skreiv han at medan andre sett tida i bur, slepp han det ville dyret; tida, laus. Det førte til nokre svært lange komposisjonar.
Hans andre strykekvartett er meir enn 5 timar lang. Orgelstykket "Principal Sound" varer berre i 19 minuttar, men gjev ein god smak av det dvelande uttrykket i dei lange komposisjonane.

Konserten er illustrert med bilete av interiøret i Dale kyrkje, sett igjennom eit mikroskop.

Til hausten vil vi igjen opne for publikum på konsertane, då vil vi framleis høyre eit variert program.
Vi held også fram med å publisere musikk på nettet.

Det er mogleg å gje ein gave til Dale sokn, VIPPS 525329, merk den med "kyrkjemusikalsk arbeid".

Kontaktinformasjon for Vaksdal kyrkjelege fellesråd

Besøksadresse: Fabrikkvegen 3, 5722 Dalekvam.

Postadresse: PB 113, 5721 Dalekvam

KYRKJEKONTOERT ER STENG FRÅ 29.JUNI TIL 2. August GRUNNA FERIEAVVIKLING.

OM DE HAR BEHOV FOR SAMTALE MED PREST KAN DE KONTAKTA

Frå 29. Juni til 19. Juli Edvard Bø på telefon 908 40 624