Ressursnotat om konfirmasjonstiden og konfirmasjonsgudstjenester

Notatet er utarbeidet av Kirkerådet i samarbeid med KA, og skal gi råd til planlegging og gjennomføring av konfirmasjonsgudstjenester på en smittevernmessig god måte.

Versjon 3.2. publisert 1. september 2021.

Ressursnotatet ligger her.
Flere filformater nederst i denne saken.

Dette ressursnotatet gjelder konfirmasjonstiden og konfirmasjonsgudstjenester.  Det utfyller den samlede smittevernveilederen for Den norske kirke.

Formålet med ressursnotatet er å gi tilpassede råd for å forhindre smitte av covid-19 som kan oppstå i forbindelse med konfirmasjonssamlinger og konfirmasjonsgudstjenester, slik at disse kan gjennomføres dersom man lokalt beslutter dette.

Konfirmasjonstiden er fritidsaktiviteter

Konfirmasjonsundervisning og aktiviteter med konfirmanter følger reglene om barn og unges fritidsaktiviteter. Barn og unge under 20 år kan trene og delta på fritidsaktiviteter som normalt, både ute og inne. FHI anbefaler at en gruppestørrelse på 30 innendørs og 40 utendørs.

Merk at konfirmasjonsgudstjenesten regnes som arrangement, og følger reglene for gudstjenester og andre arrangementer.

Endringslogg

• 16. juni 2020 kl. 11.00 – Versjon 1.0 publisert
  • 14. september 2020 kl 13.00 – Versjon 2.0 publisert. Teksten er helhetlig enkelt oppdatert til dagens situasjon. Nye råd fra FHI vedr registrering og praktisering av unntaksbestemmelsen er presisert. Nytt råd om dåpspåminnelse.
  • 02.02.21 kl. 17.45 – versjon 3.0 publisert. Teksten er gjennomgående oppdatert i tråd med anbefalinger og regler som gjelder nå.
  • 25.03.2021 Anbefaling om 2 meter avstand mellom alle deltagere. Redusert antall deltagere fra 20 til 10 på innendørs arrangement.
  • 01.09.21: Innledningen er oppdatert og gjennomgående er gruppestørrelser endret til 30 innendørs og 40 utendørs. Omtale om avstand og antallsbegrensninger knyttet til konfirmasjonsgudstjenesten er flyttet fra punkt 3 til punkt 6. Punkt 5 oppdatert til dagens situasjon og formulering om alternativer til leir justert. Punkt 6i justert til en meters avstand. 6g endret formulering om dåpspåminnelse.