Oppdatert smittevernveileder for Den norske kirke

Det er nå denne versjonen som er gjeldende. Endringene består av språkvask, noen formuleringer som ikke lenger er aktuelle er tatt ut, og noen oppdaterte råd og presiseringer er lagt inn.

Kirkerådet og KA har sammen med Bispemøtet og Norges kirkevergelag utarbeidet en smittevernveileder for Den norske kirke. 14. september 2020 kom denne i oppdatert versjon 2.0.

Last ned den oppdaterte smittevernveilederen her (sist oppdatert 14.09.20 kl. 13.00, med korrekturendringer 16.09.20 kl 20): [word] [PDF]

Smittevernet ved virksomhet i Den norske kirke bygge på fem hovedprinsipper:

• Syke personer skal ikke delta på fysiske samlinger.
  • Gode rutiner for hygiene, håndvask og renhold.
  • Minst mulig felles bruk og berøring av inventar og utstyr.
  • God avstand mellom alle som deltar.
  • Tilstrekkelig bemanning til stede.

Det nye i denne versjonen er blant annet presiseringer rundt bruk av unntaksregelen for barn og unge, at deltakere selv definerer hvem som inngår i egen husstand, og at det er opp til kirken lokalt å velge hvordan deltakere registreres så lenge informasjonen slettes etter 10 dager.

Kirkerådet følger utviklingen i pandemien, og vil vurdere ytterligere oppdateringer utover høsten dersom det skulle bli behov.

Veilederen er basert på helsemyndighetenes råd og anbefalinger , samt erfaringer som er gjort siden kirkene igjen kunne åpne dørene. Denne versjonen bygger på tidligere versjoner som helsemyndighetene har hatt til gjennomsyn og Helsedirektoratets svar på spørsmål fra Den norske kirke i brev av 2. september 2020.

Informasjonsplakater og registreringsmal

Kirkerådet har laget informasjonsplakater om generelle smitteverntiltak, om navneregistrering og en mal for navneregistrering .

Plakatene kan skrives ut og henges opp på egnede steder i og ved kirken.

Dette materiellet ligger tilgjengelig her.

Endringslogg

• 16.06.20 Versjon 1.0 publisert