Dåp

Alle kan delta i konfirmasjonstida i Den norske kyrkja. Det viktigaste er at du er nyfiken på livet og vil vite meir om kristen tru, og kva den kan ha å seie for deg.

Du treng ikkje vere døypt for å vere med i konfirmasjonstida og undervisninga som skjer der. Men du må vere døypt for å delta i konfirmasjonsgudstenesta.

Frå starten var konfirmasjonen ein del av dåpsritualet til dei første kristne, det var ein måte å stadfeste dåpen på. Dåpen viser at du er ein del av ein fellesskap som strekkjer seg over heile jorda. Dåpen medfører også at du blir medlem av Den norske kyrkja. Om lag 41 000 unge blir konfirmerte i Den norske kyrkja kvart år. 1400 av disse blir døypte under konfirmasjonstida.

Dåpen er ein føresetnad for å delta i den avsluttande forbønsgudstenesta. Bibelen fortel at dåpen er Guds gåve til oss. Dåpen er eit synleg teikn på Guds kjærleik og på at den døypte er ein del av kyrkja. Presten, kateketen, konfirmantleiaren eller ein annan i kyrkjelyden samtalar gjerne om korleis og når dåpen skal skje.

Kontaktinformasjon for Den norske kirke, Kirkerådet

Besøksadresse: Kirkens Hus

Rådhusgata 1-3, Oslo

Åpningstider resepsjon:

Mandag-fredag kl. 08.30-15.30 (15.00)

Ansvarlig redaktør:

Trude Evenshaug

Nettredaktør:

Brynjulf Tjønn Lindland

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"