Utlysning av rekrutteringsmidler

Kirkerådet kan støtte alle typer prosjekter som fremmer rekruttering til kirkelige stillinger. Tiltakene som støttes må kunne gjennomføres innen utgangen av 2021.

Kirkerådet lyser ut rekrutteringsmidler.

Hvem kan søke?

• Menighetsråd
  • Prostier
  • Fellesråd
  • Studiesteder
  • Organisasjoner
  • Fagforeninger
  • Andre institusjoner eller organisasjoner som folkehøgskoler, bibelskoler eller andre skoler.

Bispedømmer kan søke i samarbeid med andre enheter, men kan ikke stå som hovedsøker.

Økonomi

Årets utlysning har en ramme på 1.000.000 kroner. Det deles ut midler i størrelsesorden 40.000-200.000 kroner.

Hva slags prosjekter støttes?

Kirkerådet støtter alle typer prosjekter som fremmer rekruttering til tjeneste i Den norske kirke.

For 2021 vil prosjekter innen følgende områder bli prioritert ved tildeling:

• Tiltak som bidrar til at flere deltar på ledertrening for unge.
  • Tiltak som bidrar til at flere unge får ta del i kirkefaglige profesjonspraksiser (de får prøve seg som kateket, diakon, kantor eller prest).

Tiltakene som støttes må gjennomføres innen utgangen av 2021.

Kriterier for å motta støtte:

• Kriteriene for å motta støtte er at prosjektet/tiltaket fremmer rekruttering til kirkelig tjeneste.
  • Søker forplikter seg på å levere sluttrapport med evaluering og regnskap om gjennomføring og økonomi.
  • Prosjektene som tildeles midler, gjøres tilgjengelige i ressursbanken.no.
  • Det gis ikke prosjektmidler til videre drift utover prosjektperioden.
  • Det gis ikke støtte til faste lønnsmidler.
  • For 2021 gis det ikke støtte til utvikling av ressursmateriell annet enn til bruk i eget prosjekt.

Søknadsfrist 25. juni 2020 kl. 12.00

Innvilgede søknader kunngjøres innen 1. oktober 2020.

Her finner du søknadsskjemaet

Ofte stilte spørsmål:

• Hvis vi er flere forskjellige aktører som samarbeider, hvilket organisasjonsnummer eller kontonummer skal vi bruke? Svar: Det velger dere selv, men det må være samsvar mellom organisasjonsnummer og kontonummer.
  • Når kommer utbetalingene? Svar: Pengene utbetales innen (senest) utgangen av januar 2021.
  • Kan privatpersoner søke? Svar: Nei, prosjektet må være knyttet til en organisasjon.
  • Når er søknadsfristen? Svar: 25. juni 2020 kl. 12.
  • Kan prosjektet vare over flere år? Svar: Det gis kun støtte for 2021.
  • Kan prosjektmidler brukes til fast ansettelse? Svar: Nei.