Pilegrim i orgelsko

Pilegrim i orgelsko er eit nasjonalt prosjekt for barn og ungdom som spelar orgel.

Pilegrim i orgelsko er initiert av Kyrkjerådet, med støtte frå Norsk kulturråd, Eckbos legat og FUREstiftelsen, og samarbeider med utvalde musikkfestivalar. Pilegrim i orgelsko (PIO) er sett saman av i alt seks prosjekt i perioden 2016-2019:

• PIO I TRONDHEIM, vert arrangert i samarbeid med Olavsfest 2019
  • PIO I STAVANGER, arrangert i samarbeid med Norsk orgelfestival, 2018
  • PIO I OSLO, arrangert i samarbeid med Oslo internasjonale kirkemusikkfestival, 2018
  • PIO I BERGEN, arrangert i samarbeid med Bergen kirkeautunnale, 2017
  • PIO I FREDRIKSTAD, arrangert i samarbeid med Egil Hovland-festivalen, 2016
  • PIO I TRONDHEIM, arrangert i samarbeid med Olavsfestdagane, 2016

- Samspel og improvisasjon er to viktige komponentar i opplæringa som blir gitt i Pilegrim i orgelsko,  Vi har som mål at ungdommane får del i den kyrkjemusikalske arven gjennom orgelet, og at dei sjølv får nyskape og sette sitt preg på musikken, seier Hildegunn Opstad Smørgrav.

- Gjennom prosjektet vil vi utvikle den profesjonelle kompetansen innanfor opplæring og formidling av orgelmusikk. Eit delmål er å bidra til rekruttering til utdanning og yrkesliv som kyrkjemusikar i Den norske kyrkja, seier ho.

Mange kyrkjelydar i Den norske kyrkja tilbyr orgelundervisning, og det finst orgelklubbar ulike stader i landet. Dersom du er interessert i å vite meir om dette tilbodet, ta kontakt med kyrkjelyden der du bur, kulturrådgivaren i bispedømet ditt, eller rådgivar for kyrkjemusikk i Kyrkjerådet. For oversikt over orgelklubbar og orgelkurs, sjå lenke til Instrumenter i fokus, nedst på denne sida.

Det store orgelet i Nidarosdomen vert nytta ved PIO-samlingarIben Sivertsen Stavrum trakterer orgelet i Nidarosdomen. Her frå Olavsfestdagane 2016. (Foto: Lene Kristin Bråtejorde).

Her ein filmsnutt frå workshopen før konserten under Olavsfestdagane i 2016:

Klikk på bilete for å åpne pdf-fil  Klikk på bildet for å åpne pdf-fil