Olavsfest: Vaksiner, ulikhet og makt

Til:3.8.2021 - kl.12.30

Sted:

Arrangør:Den norske kirke

Vi i Norge har kommet langt i vaksineringen av vår egen befolkning. Mange land i verden er helt i starten. Skjevfordelingen av vaksiner er grotesk, sier WHO. Hvem har makt og innflytelse til å endre på det? Hva må Norge gjøre for rettferdig fordeling av vaksiner? Hva betyr rettferdighet når vi er i krise og vi selv er redde for våre nærmeste? Hvilke refleksjoner gjøres over ulikhet i helse i lokalt og globalt perspektiv?

SAMTALEDELTAKERE
Dag Inge Ulstein, utviklingsminister, Kristelig Folkeparti
Ingvild Kjerkol, stortingsrepresentant, Arbeiderpartiet
Dagfinn Høybråten, generalsekretær i Kirkens Nødhjelp
Samtalen ledes av Lisa Sivertsen, avdelingsleder i Kirkens Nødhjelp.
Link til streaming