§ 1. Etter bestemmelse i et flertall av menighetsrådene i prostiet kan det dannes et prostiråd til behandling av saker felles for prostiet. Prostirådet kan avholde kirkelige møter for prostiet (prostimøter). Prostiråd og prostimøte kan ikke treffe avgjørelse som er bindende for de enkelte menighetsråd eller andre organer.
§ 2. Prosten skal i løpet av første året i menighetsrådets valgperiode be menighetsrådene i prostiet uttale seg om de ønsker å etablere/videreføre ordningen med prostiråd.
§ 3. Dersom et flertall av menighetsrådene ønsker det, innkaller prosten samtlige menighetsråd til et fellesmøte.
§ 4. På dette fellesmøtet velges et prostiråd med det antall medlemmer som møtet bestemmer. Rådet skal bestå av leke menighetsrådsmedlemmer, prest(er) og lek(e) kirkelig tilsatt(e) foruten prosten. Leke menighetsrådsmedlemmer skal utgjøre flertallet.
Valget foregår skriftlig.
§ 5. Fellesmøtet fastsetter i egne statutter nærmere regler for valg av og virksomhetsregler for prostirådet.
§ 6. Prostirådets regler (statuttene) oversendes de kirkelige fellesråd i prostiet, bispedømmerådet og Kirkerådet til orientering.
§ 7. Retningslinjene trer i kraft fra 1. januar 2017. Fra samme tid oppheves Regler for valg av prostiråd og formene for dets virksomhet.[1]
§ 8. Kirkemøtet gir Kirkerådet fullmakt til å foreta mindre endringer i retningslinjene.