Ung i kirken

Ungdomsarbeid

Ungdomsarbeidet i kirken er viktig. Gjennom dette møtes unge hver uke i sin lokale menighet til klubb, kor, ledertrening, gudstjenester og mange andre aktiviteter. Det er et mål at Ungdom i Oslo bispedømme opplever kirken som et fellesskap som ser og tar vare på dem og som utfordrer til tjeneste. For å finne ut hva som foregår i din menighet, kan du søke opp lokalmenigheten din lenger nede på denne siden.

Selv om det meste av ungdomsarbeidet foregår lokalt, skjer det også viktige ting på bispedømmenivå. Her følger informasjon om ungdomsdemokratiet, og om satsninger på ungdomsfeltet.

Ungdomsdemokratiet

Ungdomsdemokratiet starter på det lokale ungdomstinget. En gang i året samles ungdom fra menighetene i Oslo bispedømme (Oslo, Asker, Bærum og døvemenighetene) til ungdomstinget. Ungdomstinget uttaler seg om utvalgte saker, og har dessuten ansvar for å velge et ungdomsråd for bispedømmet.

Ungdomsrådet arbeider videre med sakene mellom hvert ungdomsting. Ungdomsrådet samarbeider dessuten med biskopen og bispedømmerådet, og har særlig ansvar for å fremme ungdommenes perspektiver. Ungdomsrådet har også ansvar for å sende delegater til Ungdommens Kirkemøte, som er et nasjonalt organ som møtes en gang i året.

Følg lenkene til Ungdomstinget og Ungdomsrådet for å lese mer, finne ut når neste ungdomsting avholdes, eller hvem som sitter i ungdomsrådet.

Prosjekter og faglig støtte

Oslo bispedømme arrangerer fagdager for alle som er engasjerte i barne- og ungdomarbeid, både i Den norske kirke og kristne barne- og ungdomsorganisasjoner. Følg "Ungdomsrådet i Oslo bispedømme" på facebook (fb.me/ur.oslo) for å få med deg invitasjoner til fagdager, med mer.

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"