Foreløpig resultat nytt Borg bispedømmeråd

Foreløpig opptelling basert på menighetsrådenes rapportering viser at Åpen folkekirke beholder fire mandater, mens Nominasjonskomiteen mister et mandat og Bønnelista får et mandat i det nye bispedømmerådet.

Ved årets kirkevalg 8.- 9. september hadde velgerne i Borg bispedømme for første gang tre lister å velge mellom ved valg til bispedømmeråd og Kirkemøtet; Bønnelista, Nominasjonskomiteens liste og Åpen folkekirke.

- For første gang i historien kan vi presentere foreløpige resultater så raskt etter selve valget, sier Valgrådets leder Nina Lind. -Dette er ene og alene mulig takket være den enorme innsatsen til de mange tusen frivillige og ansatte som har forberedt og gjennomført valget. Det står respekt av den jobben som nå er gjort. Min dypfølte takk til alle som bidrar i kirkedemokratiet.

Nedenfor er en foreløpig oversikt over stemmetall og mandatfordeling for de tre listene. Denne oversikten er basert på den foreløpige tellingen som er gjort av soknene. 95% prosent av soknene i Borg har så langt rapportert. Soknene har ikke telt personstemmer. Det er altså en usikkerhet ved disse tallene, fordi de er basert på foreløpig telling, (ikke alle sokn har rapportert og personstemmene er ikke telt). Når en velger fører over et navn fra en annen liste (såkalt «slenger») gir en også en del av stemmen sin til den andre listen. Dette kan påvirke mandatfordelingen, og vil først bli klart etter endelig telling.

- Vi er i gang med den endelige opptellingen, sier valgrådgiver i Borg bispedømme Karianne Hjørnevik Nes. - I tillegg til at vi registrerer personstemmer, registrerer vi også en del avvik fra den foreløpige opptellingen. Om det er store nok endringer til å endre det foreløpige resultatet vet vi ikke enda.

Valgresultatet i Borg blir publisert tirsdag 17.september kl. 17. Endelig valgresultat blir publisert når alle bispedømmer er ferdig med valgoppgjøret. Det vil si at både endelig resultat og hvilke medlemmer som utgjør Kirkemøtet blir kjent 20. september.

Mottatte stemmer ved bispedømmerådsvalget 2019, foreløpig telling i 104 av 109 sokn

Bispedømme           Bønnelista      Nominasjonskomiteens      Åpen folkekirke     

                                                         liste                                     

Borg                         5152                12190                                   19518          

Tilsammen gir dette 36 860 stemmer i den foreløpige opptellingen. Ved forrige valg ble det avgitt 56754 stemmer.

Mandatfordeling ved bispedømmerådsvalget 2019 - Foreløpig beregning

Bispedømme                Bønnelista    Nominasjonskomiteens liste      Åpen folkekirke

Borg                              1                   2                                                  4        

Kontaktinformasjon for Borg Biskop og Bispedømmeråd

Åpent alle hverdager kl. 09.00-14.30

Bjarne Aasgt.9, 1606 Fredrikstad Telefon: 69 30 79 00

Kontaktperson ved seksuelle overgrep/grenseoverskridende seksuell adferd i kirkelig sammenheng: Tormod Kleiven, tlf. 950 84 275 E-post: tormod.kleiven@vid.no

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"