Bli med på en global dugnad

Som menighet og kirke hører vi til i et verdensomspennende nettverk. Dette ser vi tydelig nå under korona-pandemien. Biskop Herborg utfordrer til å støtte den spesielle aksjonen mellom pinse og St-Hans som misjons-organisasjonene har satt i gang. Misjon er også solidaritet!

Sammen som kirke i hele verden

Har vi i Norge vært gjennom den mest krevende tiden på grunn av korona-pandemien? Det virker sånn. Vi håper i hvert fall det.

Men mange steder i verden ser situasjonen helt annerledes ut. De fleste kirker verden over må leve under helt andre rammevilkår enn hva vi gjør.
Derfor ønsker Nidaros biskop og bispedømmeråd å ta initiativ for å sette den internasjonale kirkes utfordringer i fokus i en svært krevende tid.

Kirker og partnere som misjonsorganisasjonene i SMM samarbeider med har store diakonale oppgaver i møte med koronakrisen. Helsevesenet har ikke det apparat som vi er vant med i Norge for å håndtere situasjonen. Smittesrisikoen er én ting, noe annet er det alvorlige i at hele økonomien stopper opp. I denne situasjonen utfordres menighetene i Nidaros til misjonssolidaritet!

Denne aksjonen vil gå mellom pinse og St.Hans.
Menighetene utfordres til å være med på innsamlingsaksjonen.

  • Registrer menigheten og finn det prosjektet dere vil arbeide for. Ta gjerne utgangspunkt i menighetens eget misjonsprosjekt. 
  • Lag en facebook-innsamling eller bruk noen av de andre innsamlingsmetodene som nevnes i linken nedenfor.
  • Be for aksjonen.

Se denne lenken for mer informasjon.

Facebooksiden «Sammen som kirke i hele verden» er en ressursside med mye aktuelt stoff.

Les brevet fra biskop Herborg Finnset i linken nedenfor.

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"