- Lettet og glad over at kirken kan åpne døren for flere

- Jeg er lettet og glad over at kirkene nå kan tidoble antall gudstjeneste-gjester. Men det krever årvåkenhet av oss i en smitte-situasjon som fremdeles er alvorlig, sier biskop i Nidaros, Herborg Finnset.

De nye reglene ble presentert av regjeringen fredag ettermiddag, og trer i kraft natt til tirsdag. Kravet om faste tilviste plasser erstatter kravet om fastmonterte seter. Dette innebærer en likebehandling av alle som arrangerer samlinger, og øker maksantallet i kirkene fra 10 til 100 deltakere så lenge alle kan holde nødvendig avstand.

- Vi hører til i et fellesskap

- De sterke begrensningene for tros- og livssynssamfunn har vært vanskelige å leve med, og vi gleder oss over at vi kan åpne kirkedørene for flere.  Å møtes og erfare at vi hører til i et fellesskap, er et viktig motmiddel mot ensomhet og isolasjon, sier biskopen i Nidaros.

Hun understreker at kirken vil være sitt ansvar bevisst, når flere kan komme inn på gudstjenester og arrangement.

- Frivillige og ansatte i menighetene i Nidaros har god trening i å ta smittervernhensyn under planlegging og gjennomføring av gudstjenester, kirkelige handlinger  og andre aktiviteter i kirkene våre. Dette skal vi få til, sier Finnset.

- Har lyttet til våre råd

Også Kirkerådets direktør Ingrid Vad Nilsen hilser regjeringens oppmykning av smittevernsrestriksjonene velkommen.

- Vi er glad for at regjeringen og helsemyndighetene har lyttet til våre råd. Dette har alle trossamfunn stått sammen om og jobbet for lenge. Muligheten til å holde kirkedøren åpen, å kunne holde dåp, vigsler, begravelser og komme sammen til gudstjenester er viktig i menneskers liv, sier direktør i Kirkerådet Ingrid Vad Nilsen.

Les hele uttalelsen fra Kirkerådets direktør her.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"