Forbereder seg på annerledes jul

Biskop Herborg Finnset og menighetene i Nidaros forbereder seg på en annerledes jul i kirkene. Etter regjeringens pressekonferanse 2. desember er det klart at det blir maks 50 som slipper inn på julegudstjenestene.

- For mange er julaftensgudstjenesten en viktig del av julefeiringa. I år blir det annerledes. Jeg vet at det i menigheter i Nidaros arbeides med hvordan vi midt i dette kan skape gode juleopplevelser for flest mulig i kirkene og utendørs, sier biskopen.

Hun har forståelse for myndighetenes smittevernsrammer, og understreker at kirken naturligvis tar fullt del i samfunnets dugnad for å få bukt med pandemien.

Regjeringen har åpnet for å slippe inn flere på friluftsgudstjenester (maks 200) eller kirkevandringer (maks 50 i gangen). Noen menigheter vil derfor arrangere julegudstjenester utendørs denne julen, andre vurderer julevandringer eller åpen kirke. Selve julaften vil det bli arrangert flere gudstjenester enn vanlig, for at flest mulig skal få muligheten til å komme til kirken.

Helsemyndighetene opprettholder at det må være «fastmonterte stoler» for å kunne ha 200 tilhørere på ett arrangement. Kirkebenker defineres ikke som fastmontert, derfor blir det maks 50 på gudstjenester og samlinger i kirkene hele resten av året.

-  Selv om det er begrensninger på hvordan vi kan møtes i kirkene denne jula, er det heldigvis ikke jula som er avlyst! Vi skal også i år feire at Lyset kom til verden. Nå oppfordrer jeg gode krefter i lokalsamfunnene til å melde seg som frivillige i sine lokale menigheter, slik at vi sammen kan legge til rette annerledes og ekstra arrangementer i kirkene, sier biskop Herborg Finnset.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"