Første visitas som biskop Herborg – til Namsskogan, Lierne og Røyrvik

Herborg Finnset har vært Nidaros-biskop i ett år, når hun nå legger ut på sin første visitas i bispedømmet. 17.-23. september vil hun besøke soknene Namsskogan, Røyrvik, Nordli og Sørli.

Herborg Finnset har vært Nidaros-biskop i ett år, når hun nå legger ut på sin første visitas i bispedømmet. 17.-23. september vil hun besøke soknene Namsskogan, Røyrvik, Nordli og Sørli.

Bispevisitasen har en lang tradisjon, og er en av biskopens aller viktigste oppgaver. Når biskopen besøker menighetene i de tre namdalskommunene, handler det om å utføre biskopens tilsyn i praksis.

Kultursenter og lefsebakeri

Gjennom en hel uke besøker biskopen menigheter, institusjoner, ordførere, skole og barnehage og næringsliv i visitasområdet. Denne gangen betyr det en tur innom frivilligsentral, lefsebakeri og sørsamisk kultursenter i tillegg til en hel rekke andre lokale møtesteder.

Biskopen skal også delta i sju gudstjenester i løpet av visitasuka; i Trones kirke, Bjørhusdal kapell, kapellet på Lierne Helsetun, Nordli kirke, Sørli kirke, Røyrvik omsorgssenter og Røyrvik kirke.

- Gleder meg til gudstjenestene

- Jeg ser frem til å møte medarbeidere, bygdefolk og kommuneledere i Namsskogan, Lierne og Røyrvik.  Og jeg gleder meg til å feire gudstjenester sammen med de som bor der, sier biskop Herborg Finnset. 

Den nye biskopen besøker flere sokn på én visitas enn hennes forgjengere har gjort. Dette for å kunne komme i kontakt med flest mulig.

- En bispevisitas er en sjelden anledning, som må brukes godt. Når vi nå legger visitasen til flere sokn i gangen, gir det oss en ekstra mulighet til å fokusere på samarbeid og felles utfordringer, sier Finnset.

Trones kirke i Namsskogan er en av kirkene biskop Herborg besøker under sin første bispevisitas som biskop i Nidaros.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"