Takker for hjelpen. Koronaaksjonen fortsetter.

«Støtten fra våre partnere har gjort det mulig å holde aktiviteten oppe, og å støtte sårbare fellesskap,» skriver biskop Ibrahim Azar i Den evangelisk-lutherske kirke i Jordan og det hellige land (ELCJHL) i et brev til sine partnerkirker. Korona-innsamlingsaksjon til vår søsterkirke fortsetter. Vær med på dugnaden, send ditt bidrag på VIPPS til 609350.

Biskop Azar forteller at pandemien har hatt en stor virkning på kirkens virksomhet, gjennom nedstengninger, reisebegrensninger og sikkerhetsforanstaltninger i samfunnet.

Barnehager, skoler og gjestehus har holdt stengt lenge, men takket være partnerstøtten, blant annet fra Den norske kirke i aksjonen som ledes av Nidaros og Borg bispedømmer, har lærerne kunnet fortsette å arbeide hjemmefra.

Mange inntektskilder har tørket inn for kirken, både i skolene og ikke minst gjestehusene, som ikke vil komme i virksomhet på lenge.

Budsjettunderskuddet ble på forsommeren beregnet til oppunder ni millioner norske kroner. Takket være den ekstra støtten fra partnerkirkene har ELCJHL likevel klart å føre videre et omfattende aktivitetsnivå:

  • Undervisningsaktivitetene har fortsatt under nye rammebetingelser
  • Arbeidet blant barn og kvinner har blitt opprettholdt
  • Innsatsen for fred, rettferdighet og fellesskap i området går videre
  • Kirken forkynner fortsatt budskapet om håp og kjærlighet både lokalt og globalt
  • Den er fortsatt engasjert i utfordringene knyttet til den alvorlige politiske situasjonen

I et brev fra 1. august takker biskop Azar for støtten utenfra, og tolker støtten som et uttrykk for ekte partnerskap og samarbeid. Gjennom den styrkes vår oppgave i å løfte fram et kristent vitnesbyrd i Det hellige land, å arbeide for fred basert på rettferdighet, og å være en stemme for de stemmeløse.

«Sammen kan vi utgjøre en forskjell og skape positive endringer i vårt samfunn og i hele verden,» skriver biskop Azar, og fortsetter: «I denne vanskelige tiden er det svært meningsfylt for oss å vite at vi kan stole på deres vennskap og medvandring.»

Vår innsamlingsaksjon for ELCJHL har allerede tidlig i juli passert NOK 38 000,- Menighetenes ofringer vil komme etter sommeren, og ennå kan det gis penger via Vipps til 609350 – DNK Kirkerådet ELCJHL.

Den norske kirke har fra andre kilder gitt betydelig støtte og denne ble overført til ELCJHL før sommeren. Vi håper å kunne bidra med nok et stort beløp når innsamlingen avsluttes i oktober.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"