Fortsetter gudstjenester som planlagt. Mindre menighet når det er kirkebenker.

Gudstjenester og kirkelige handlinger som gravferd, dåp og vielse går som vanlig i Nidaros foreløpig. I kirker hvor det er benker og ikke fastmonterte seter, vil det fra mandag av være et maksantall på 50.

Dette er i tråd med regjeringens innstrammede koronatiltak, og med den nye smittevernsveilederen fra Den norske kirke.

- Vi følger situasjonen fra dag til dag, og registrerer at det er innført ytterlige tiltak rundt gudstjenester i Oslo og Bergen. Foreløpig har vi en annen smittesituasjon i Trøndelag, men vi tar smittevern på alvor. Som kirke ønsker vi fremdeles å være tilstede og tilgjengelig for alle. Vi forholder oss hele tiden til regelverk og anbefalinger fra våre helsemyndigheter, sier stiftsdirektør Steinar Skomedal i Nidaros bispedømme.

I kirker med fastmonterte stoler, er maksantallet fremdeles 200 (hvis det er én meter mellom hver). I kirker med kirkebenker eller stoler som ikke er fastmontert, blir det et maksantall på 50. Denne innstrammingen vil tre i kraft fra mandag morgen.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"