Klar for kirkejubileum i Beitstad

Menigheten i Beitstad er klar til å ta i mot biskop Herborg Finnset og tidligere sokneprester når kirkens 150-årsjubileum skal feires søndag 6. oktober.

Kirka er ferdig renovert utvendig til jubileet, og de ti siste årene er det også gjort mye ute på gravlunden for å forskjønne arealene rundt kirka. I tillegg har Beitstad kirke fått nytt sanitæranlegg og møterom i kjelleren.

Mye av rehabiliteringen er gjort på dugnad, ledet av et svært aktivt menighetsråd. I tillegg har Kirkevergen i Steinkjer bidratt aktivt, også med penger til oppussingen av kirka innerst i Indre Trondheimsfjord.

Tidligere prester

I dag er det Gunnar Einar Steingrimmson som er sogneprest i Beitstad kirke. Noen av hans forgjengere, som Einar Gelius og Geir Gravaas, vil også delta i jubileumsfeiringen.

En ny bok om kirka er en del av jubileumsmarkeringen i Beitstad. Aud Eli Kristoffersen har stått i spissen for arbeidet med boken og vil orientere om dette på jubileumssøndagen.

Nytt orgel

Nytt orgel er også på gang i Beitstad. Det er gjort plass og bestilt nytt orgel på galleriet i og med at det 140 år gamle Klaus Jensen-orgelet har blitt flyttet fram som kororgel. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"