Nidarossamling 2019: Hvilket ungdomsarbeid lykkes?

85 kirkelige ansatte i Nidaros ble ønsket velkommen til tradisjonsrik «Nidarossamling» kvelden før den nasjonale trosopplæringskonferansen. I år med presentasjon av rykende fersk forskning om hva som kan få et ungdomsarbeid til å lykkes.

Knut Tveitereid og Bård Hallesby Norheim har selv mange års erfaring fra ulikt kirkelig ungdomsarbeid. I tre år har de forsket ved NLA Høgskolen på hvordan et ungdomsarbeid kan bli bærekraftig over tid.

Under Nidarossamlingen på Comfort Hotel Runway på Gardermoen, introduserte de to forskerne begrep som «Ildsjelsdynamikk» (de som vil trekke ungdomsarbeidet videre) og «Ildstedsdynamikk» (de som vil holde arbeidet samlet).

- Det er i samspillet mellom disse to at det skapes et ungdomsarbeid som kan vare og vokse over tid, konkluderer forskerne. 

De la også frem funn som viser at den teoligske samtalen i kristne ungdomsmiljø er generøs, dagligdags og lite dogmatisk. Forkynnelsen handler i stor grad om Jesus og om nåden.

De 85 fra Nidaros fikk også suppe og fellesskap på hotellet, som en opptakt til trosopplæringskonferansen som går av stabelen 6. november.

Tema for årets trosopplæringskonferanse er «Oppdrag kirke». Barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad er en av deltagerne, han vil blant annet dele ut årets trosopplæringspris. Les hele programmet her.

 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"