Nytt år og nytt bispedømmeråd

Agnes Sofie Gjeset er valgt som ny leder for Nidaros bispedømmeråd. Biskop Tor Singsaas la i sin nyttårstale 13. januar vekt på kirken som et gjestfritt sted, - også for den fremmede.

Nidaros bispedømmeråd 2016 - 2019

13. - 14. januar var første møtet for det nye bispedømmerådet. Agnes Sofie Gjeset ble valgt som leder og Per Winsnes ble nestleder i rådet.

På bildet, fra venstre: Anne Berit Skjerve Sæther, Jon Roar Bruholt, Nils Tony Bransfjell, Per Winsnes, Trude Holm, Harald Hauge, Gunnar Winther, Anne Kathrine Slungård, Alex Ramstad Døsvik, Agnes Sofie Gjeset, Tor Singsaas. Bak: Stiftsdirektør Gunn Karlsaune.

Biskopens nyttårsmottakelse

Mange representanter fra kirke og samfunnsliv var invitert til nyttårsmottakelse i Erkebispegården, og minikonsert med nyttårstale i Nidarosdomen etterpå.  "Gjestfrihet er en grunnholdning i den kristne tradisjon. Den har vi fått overgitt fra Jesus Kristus", sa biskop Tor i sin tale, med klar henvisning til vårt møte med flyktningeutfordringen.

Se linken nederst for å lese hele talen.

Se også bilder fra mottakelsen i Øysteinsalen (der fylkesmannen i Nord-Trøndelag Inge Ryan hadde en hilsen) og fra Nidarosdomen. 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"