Preses Olav Fykse Tveit på Olavsfest

På tross av den spesielle koronasituasjonen klarte Olavsfest å arrangere en spennende festival også i år. For første gang holdt den nye preses Olav Fykse Tveit preken under olsokgudstjenesten i Nidaros domkirke.

Olsokgudstjenesten ble også overført i NRK P2 2. august. Teksten var hentet fra Johannesevangeliet kap.12, 24-26 om hvetekornet som faller i joden og dør. Før noe nytt vokser fram.

Det kristne håpet veks ut av krafta i det vesle frøet av kjærleik. Det er
eit frø som av og til er skjult for oss, men som er sådd, og som kan gi
liv og velsigne dei mange, ja alle, sa preses Olav.

Les hele olsokprekenen i linken nedenfor.

Preses Olav Fykse Tveit var aktivt til stede under årets Olavsfest. Han deltok blant annet på Vestfrontmøtet, på Rom for refleksjon, Min tro og flere av gudstjenestene under festivalen. Og han talte under avslutningsarrangementet ved Nidelven.

Det har vært en spesiell Olavsfest i år, ikke plass for mye folk på arrangementene, men allikevel med mange spennende møter og refleksjoner, sier preses Olav.

Årets Olavsfest-tema «ære» har gitt oss mye å tenke på. Jeg er takknemlig og velsignet etter årets olsokfeiring, fortsetter han. 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"