Skaperverkets dag - i ei uke

Skaperverkets dag her blitt en felles kirkelig feiring i starten av juni. I Stiklestad prosti varte markeringen av skaperverket i flere dager.

Selv om våre kirkebygg er vakre og unike, kan de ikke sammenlignes med den vakreste katedralen av alle, selveste Skaperverket. Da dette skulle markeres i den sørlige delen av Stiklestad prosti første uka i juni viste området seg fra sitt aller beste.
 

Hagefest i Okkenhaug

Ved Okkenhaug kirke i Levanger var menigheten invitert til grønnsakssuppe og brød under de store trærne på kirkegården. Temaet for aktivitetene var «Alt som spirer og gror». Barna fikk male sine egne blomsterpotter, plante stemor, lage vimpler som kan pynte hagen, valse sitt eget korn og fiske i en fiskedam. Til slutt kunne en «frøbombe» spre frø over hele plenen. Akkurat som vi skal spre det som er godt over hele verden.
 

Dugnad i Vuku

På Vuku kirkegård var det full aktivitet da menigheten hadde dugnad. Til og med Vuku skolemusikk dukket opp og underholdt mange av de nesten 200 personene som var innom i løpet av ettermiddagen.
 

Kirkebok i Alstadhaug, Ekne og Markabygda

Forventningsfulle 6 og 7-åringer i Alstadhaug, Ekne og Markabygda fikk komme til kirka og motta kirkebøke. Det var laget en postløype rundt kirka og av de praktiske oppgavene var å lage sin egen sommerfugl. Det var også mulig å gå inn i kirka og tenne et lys.
 

Speidere på Ytterøy

På Ytterøy kunne man finne små og store speidere fordelt rundt på den vakre øya. Speiderne sov under åpen himmel, det ble en perfekt natt i nydelig vær. For å holde seg koronavennlig fordelte speiderne seg på forskjellige steder, men alle hadde noen å være sammen med.
 

Camping i Levanger

I Levanger er et nytt prosjekt på plass. AKS er ei gruppe for 6. og 7.klassinger. De har vært samlet hver uke siden påske, og avsluttet med å dra på campingtur sammen til Grønnsjøen ved Ekne. Det var første gang å sove ute for mange, og det ble tid for lek, bading, pølsegrilling og prat. Natta var vakker, men det så ingen,  fordi alle sov.
 

Åpent hus på Stiklestad

Kirkeverge Børge Lund hadde invitert til åpent hus i den nyervervede Prestegården på Stiklestad. Om lag 30 mennesker møtte opp for å se gården. Spesielt satte naboene stor pris på å få se stedet. Det ble servert kaffe og nystekte vafler.
 

Friluftsgudstjenester

Søndag 6. juni var det flere gudstjenester ute i friluft. Både på Ytterøy og i Levanger kunne menighetene samle seg ute. For sokneprest Eirik Bakken ble friluftsgudstjenesten på Alstadhaug litt mer enn en vanlig gudstjeneste. Det var nemlig hans avskjedsgudstjeneste. Mange av de frammøtte hadde gått helt fra Skogn sentrum til Alstadhaug. De var korttidspilegrimer. Det passet bra siden Eirik, i sin preken, fortalte om hva det betyr å være en pilegrim.
 

Pilegrimer på Frosta

På Frosta var det også pilegrimer på vandring. Her var det de lokale konfirmantene som sammen med prest Kristin Mørreaunet Bentzen vandet langs den ytre pilegrimsleden, fra klosterruinene på Tautra til Logtun kirke. Underveis hadde vi stopp der konfirmantene slo opp i Bibelen og reflekterte over den ytre vandringen de gikk og på den indre vandringen de går på gjennom livet.
 

Babysang på plena

Babysangen i Levanger ble holdt på plena foran kirka. I skyggen fra sola fikk de nyeste i menigheten sitte med mammaene sine og synge og ha det hyggelig. Det var også hyggelig for mødrene som fikk muligheten til å treffe andre, drikke kaffe og spise nystekte boller.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"