Avlyser jubileumsgudstjeneste

Snåsa menighet hadde alt klart for å feire jubileum for kirka si søndag 22.november. På grunn av forsterkede smittevernstiltak må festgudstjenesten avlyses.

- Det er ikke med lett hjerte vi avlyser, men de nye smittevernreglene gjør valget enkelt, sier kirkeverge Møyfrid Skavlan. 

Den eldste delen av Snåsa kirke er 800 år gammel, mens det er 150 år siden kirka ble restaurert og påbygd til det bygget som fremstår i dag. I forbindelse med jubileet, har menighetsrådet gitt ut bok og gjennomført kulturminnedag og seminar om samisk språk kultur.

- I tillegg har vi fått pussa opp både altertavle og prekestol i jubileumsåret, og kirka står sterkt rusta for å ivareta sitt oppdrag med å forkynne budskapet om Jesus Kristus i Snåsa også de kommende 800 år, heter det i pressemeldingen fra Snåsa menighetsråd.

Biskop Herborg Finnset skulle ha deltatt på jubileumsgudstjenesten. Selv om den blir avlyst i denne omgang, understreker hun at menigheten allerede har markert jubiléet godt. 

- Det er oppmuntrende å se hvordan menighetsråd og ansatte i Snåsa har vært kreative og profesjonelle, og gjennomført mange ulike jubiluemsarrangement i et krevende år. Jeg håper at bispevisitasen i februar 2021 kan gå som planlagt, og at vi snart kan samles på nytt for å feire kirkejubileum i Snåsa, sier biskop Herborg. 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"