Deltok i markering av St. Sunniva i Bergen

Da Bjørgvin bispedømme markerte 850 år for flyttingen av helgenen St. Sunnivas levninger fra Selja til Bergen, var det naturlig at biskop Herborg deltok fra Nidaros.

- Som biskop i et av de eldste bispedømmene og som biskop med et særlig ansvar for pilegrimsarbeidet, var det naturlig og hyggelig å takke ja til invitasjonen fra Bjørgvin til denne helga, sier biskop Herborg Finnset

«Sunnivafestivalen» 4.-8. september var Bjørgvin bispedømmets bidrag til Bergen bys 950 årsjubileum. Historiske båter dannet en kystpilegrimsseilas fra Selja til Bergen og helgen var spekket av samtaleprogram, seminar, konserter og økumenisk gudstjeneste.

Les mer om «Sunnivafestivalen» her

Nidaros-bispen overrakte også jubileumsgave til ordføreren i Bergen, på vegne av Nidaros bispedømme og Nidaros Domkirkes Restaureringsarbeider. Gaven er en stein som har hørt hjemme i den gamle Kristkirken i Nidaros (som senere ble Nidaros domkirke). Kristkirken ble påbegynt i 1070, og er dermed like gammel som Bergen by.

Biskop Herborg deltok i en samtale i Bergen domkirke lørdag kveld med utgangspunkt i pave Frans’ dokument «Laudato Si» om jorden, vårt felles hjem, og hvordan det utfordrer oss nå. Her deltok hun sammen med biskop i Bjørgvin, Halvor Nordhaug, og generalsekretær i Rådet for Tros- og Livssynssamfunn, Ingrid Rosendorf Joys. 

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"