Glad for å bli diakonvigslet i pinsa (Her kan du se TV-sendingen)

- Det har gått opp for meg hvor fint det er å bli vigsla til diakon akkurat i pinsa. Jeg blir mint på at jeg trenger tilhørighet i gode fellesskap, og jeg blir mint på at jeg trenger Gud som ved Den hellige Ånd utruster og er med i arbeidet i menighetene i Orkland, sa Ingrid Holte Karlsen da hun ble 1. juni ble vigslet til diakon i Orkdal kirke.

Sitatet er hentet fra Holte Karlsens egen preken under vigslingsgudstjenesten. Hun understreket at kirkens Herre er et naturlig ideal for arbeidet som diakon:

- Jesus forsoneren er et godt forbilde i måten han møtte mennesker på. Han så den enkelte, han kunne spørre; hva kan jeg gjøre for deg? Han vurderte situasjonen Og ikke minst, han gjorde noe i situasjonen. Han helbreda, han tok de små ungene på fanget og velsigna dem, han sa tydelig ifra om urett, stod på de svakes side, og han sørga for noe så hverdagslig som mat og drikke. Samtidig var Jesus så tydelig på at mennesker har behov for Guds tilgivelse og oppreisning, sa Ingrid Holte Karlsen.

Smittevern og nett-TV-sending 

Selv om smittevernrestriksjonene hindret smekkfull kirke denne høytidelige dagen, så hadde hovedpersonen både kolleger, venner og familie rundt seg da hun ble vigslet til tjeneste som diakon i Orkland. 

De øvrige fikk følge vigslingen direkte på nett, ikke minst øyeblikket da preses Olav Fykse Tveit kunne gi Holte Karlsen håndtrykket på at hun nå er vigslet til tjeneste i Den norske kirke.

Klikk på pilen i videovinduet nedenfor for å se sendingen. Hvis du bruker mobiltelefon, er det lurt å snu den på siden, slik at du kan se videoen i breddeformat.

- Gud er ikke redd for å bruke oss

- Gud har aldri vært redd for å bruke mennesker til sitt oppdrag. Hvem ellers skulle Gud bruke? Guds sønn ble selv menneske. For å kommunisere med oss, for å komme nær oss med sin fred. Men så blir han borte. Og gir oss Ånden til pant på sitt nærvær. Han overgir til oss oppdraget med å formidle Gudsnærvær, fred og fridom, sa Fykse Tveit i sin hilsen til den nyvigslede diakonen.

I tråd med tiltakene rundt koronapandemien, ble selve forbønnshandlingen gjennomført ved at forbederne satt rundt alterringen i god avstand, i stedet for den ordinære felles håndspåleggelsen. Vigslingshandlingen ble likeve høytidelig og spesiell, og Ingrid Holte Karlsen kunne motta entusiastisk applaus fra menigheten etterpå.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"