Startet bispevisitas i Meldal og Agdenes

Gudstjeneste i Meldal kirke og møte med Meldals barnehage- og skolebarn var to av de første programpostene da biskop Herborg Finnset startet sin bispevisitas i Meldal og Agdenes.

Nok en gang legger biskopen en visitas til flere sokn eller kommuner på en gang. På denne måten får hun gjennomført tilsyn over hele bispedømmet på kortere tid. Ofte er det også like utfordringer kirken står overfor i nabosokn og -kommuner.

Bispevisitasen i Meldal og Agdenes (se program under) skal vare i seks dager. De to kommunene har det til felles at de om bare knappe to måneder er deler av nye sammenslåtte Orkland kommune. Mange av de kirkelige medarbeiderne vil være ansatt i ett kirkelig fellesråd - og dermed er det mange felles tema å snakke om.

I Meldal startet bispevisitasen tirsdag 5. november med møte med kirkens ansatte, gudstjeneste i Meldal kirke og samtale med menighetsrådene i alle soknene.

Hva brenner vi for? Og hvor brenner det her? Det var to av spørsmålene biskop Herborg ønsket å få svar på i møte med de folkevalgte i menighetsrådene.

Onsdag 6. november fikk biskopen møte elevene ved barnetrinnet i Meldal og Løkken. Deretter kastet hun seg inn i leiken i Meldalsbanken Arena sammen med barnehagebarn fra kommunen.

- Under en visitas er det viktig å få innblikk i hvordan det står til lokalt. Trygge oppvekstmiljø er avgjørende. I dag har vi fått se barns hverdag i Meldal og Løkken. Vi har møtt små og store bar på hjemmebane, det har vært en glede å være sammen, sier biskop Herborg.

Næringsliv og omsorgstjenester er også naturlige kontaktpunkt for biskopen under en visitas. I Meldal besøkte biskop Herborg elektronikkbedriften Simpro på Løkken Verk, og deretter ansatte og beboere på Meldal helsetun.

 

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"