Første visitas for preses Olav

Preses Olav Fykse Tveit er i gang med sin første visitas som biskop for Nidaros domprosti. Visitasen startet på historiske Lade.

Bydelen ved Trondheimsfjorden vil alltid ha en helt spesiell plass i Norgeshistorien. Her bodde de mektige Ladejarlene - og her foregikk sentrale hendelser i  viking- og kristningstid.

I Korsvika, rett nedenfor Lade kirke, kunne menighetspedagog Martine Moore Edvardsen fortelle preses og hans følge om noe av den spesielle historien om Lade.

I tillegg til Lade, er også Bakklandet og Lademoen sokn innlemmet i denne ukens bispevistas. Denne første visitasdagen har Fykse Tveit også møtt de ansatte i menighetene og hatt samtaler med Lade menighetsråd. Følget fikk også informasjon om arbeidet med «Barnas katedral» i Lademoen kirke.

På grunn av korona og smittevern, er visitasen lagt i enklere rammer og med færre møter med lokalsamfunnet enn vanlig. På programmet står likevel samtaler om byutvikling og møte med formannskapet i Trondheim. 

PS: Preses i Den norske kirke er også biskop for Nidaros domprosti. Det ligger derfor i denne stillingen å føre tilsyn og gjennomføre visitaser i prostiets sokn.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"