På vei til jobb i kirken

De har startet på et studie på vei mot en jobb i kirken, og brukte sommerlige junidager sammen med biskop Herborg i det tradisjonelle kurset «Veien til vigslet tjeneste»

«Veien til viglset tjeneste» (VTVT) er Den norske Kirke sitt program for studenter under utdanning til prest, diakon, kateket eller kantor.

Hvert år i uke 25 samles de i bispedømmene til undervisning, samtaler, refleksjon, fellesskap. Vanligvis samarbeider flere bispedømmer om en slik samling, men ut fra smittevernshensyn har det i år vært lokale samlinger.

De to første dagene av uka er satt av til dem som er tidlig i studeløpet. I Nidaros var seks studenter på plass i Erkebispegården. I tillegg til biskop Herborg Finnset, fikk de møte ansatte ved bispedømmekontoret. 

- Vi har hatt to fulle dager sammen, med mange inntrykk og gode samtaler med studentene.  Både de som er unge studenter og de som begynner på teologistudiet senere i livet er reflekterte  personer med  mange ulike erfaringer. Det er en rikdom for kirka. Det har vært en glede å være sammen med studentene som er tilordnet Nidaros i dette programmet, sier biskop Herborg Finnset.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"