Foreløpige stemmetall i Nord-Hålogaland

Etter at de fleste soknene er talt opp viser tallene at Åpen Folkekirke får fire mandater i det nye bispedømmerådet, Nominasjonskommiteens liste får to mens Bønnelista får ett mandat. Vi understreker at det er snakk om foreløpige tall, og at endringer kan forekomme.

Ved årets kirkevalg 8.- 9. september hadde velgerne i Nord-Hålogaland bispedømme for første gang tre lister å velge mellom ved valg til bispedømmeråd og Kirkemøtet; Bønnelista, Nominasjonskomiteens liste og Åpen folkekirke. 

Her er en foreløpig oversikt over stemmetall og mandatfordeling for de tre listene. Stemmetallene er usikre siden noen tall mangler, dermed kan det komme endringer.

Nominasjonskomiteens liste: 5680 stemmer

Åpen Folkekirke: 9194 stemmer

Bønnelista: 2953 stemmer

Denne oversikten er altså basert på den foreløpige tellingen som er gjort av soknene. Stemmetallene tilsier fire mandater til Åpen Folkekirke, to til Nominasjonslista  og ett mandat til Bønnelista.

Nasjonal oversikt over mandatfordeling

Soknene har ikke telt personstemmer. Det er altså en usikkerhet ved disse tallene, fordi de er basert på foreløpig telling, (ikke alle sokn har rapportert og personstemmene er ikke telt). Når en velger fører over et navn fra en annen liste (såkalt «slenger») gir en også en del av stemmen sin til den andre listen. Dette kan påvirke mandatfordelingen, og vil først bli klart etter endelig telling.

Endelig valgresultat blir publisert når alle sokn er ferdig med valgoppgjøret. Fristen for dette er 19. september. Det vil si at både endelig resultat og hvilke medlemmer som utgjør Kirkemøtet blir kjent 20. september.

Resultater for soknene og for de andre bispedømmene i landet, finner du her. Der kan du også finne oversikt over hvem som er valgt inn i menighetsrådene.

Nye bispedømmeråd tiltrer 1. januar 2020. Medlemmene i de elleve bispedømmerådene utgjør Kirkemøtet i perioden 2020–2023.

Beklager, men vi kan ikke finne din posisjon pga instillingene i nettleseren din. Du må tillate autolokasjon for å kunne benytte denne funksjonaliteten:

Se instruksjoner for din nettlester under:

Internet explorer

Internet options / Privacy / Location / klikk på "Clear sites"

Chrome

Settings / Advanced / Priacy and security / Content settings / Location -> Fjern "kirken.no" fra blokkert-lista

Firefox

Options / søk etter "location" / settings / Fjern "Kirken.no" fra blokkert

Safari

Settings for this website / Location -> "Allow"